De B&B Expo

Zaterdag zijn we (niet al te vroeg) vertrokken richting Brussel. Daar reden we rechtstreeks naar de expo waar de “I love my home” beurs gehouden werd. Zoek je nog een gat in de markt, dan moet je in België in de woontrends gaan. Wat een mensenmassa kwam daar op af. Wij hielden niet van ons home, want wij wilde naar de B&B expo die 8 kilometer verderop te vinden was.

Wij waren er rond één uur en om half 3 waren we daar uitgekeken. Ons tripje over de grens was zeker niet voor niets. Op deze expo waren ongeveer een 50-tal standhouders uit verschillende landen, die hun eigen B&B op de kaart wilde zetten.  Een Belgisch koppel dat vorig jaar hun B&B in de buurt van Malaga opgezet heeft kon ons van de nodige informatie voorzien. In een notendop: een groot horrorverhaal dat zeker de uitzending van “Ik vertrek” gehaald zou hebben. Alles wat mis kon gaan, is misgegaan. Foute advocaten, illegale bouw, onbetaalde energierekeningen (die je in Espanja bij de koop van het huis krijgt). Ze waren bijzonder aardig en wij zullen ze zeker gaan bezoeken tijdens ons tripje Andalusië dat in mei gepland staat.

Wij hebben ons nog steeds niet laten afschrikken en zetten het plan door. Ik zit er al voor 75% en Bram zijn GO meter staat denk ik op 57%. Nou ben ik  het inpakken en wegwezentype en zijn Bram zijn genen toch wat voorzichtiger. Waar we wel aan twijfelen is of het een B&B wordt of een guesthouse, dat in zijn totaliteit verhuurd kan worden. Misschien dat een combi van deze 2 opties een goede oplossing is. Het zal dan nog wel een uitdaging worden om 2 panden (één voor ons en één voor de verhuur) op een terrein te vinden.

Bram begint zich overigens als een ware klusjesman te ontpoppen. Ik denk dat we onze eerste deadline gaan halen en die is voor het eind van de maand het te koop bord op het huis. Onze talenknobbel blijft overigens nog onderontwikkeld. De Nederlandse voorbeeld zinnen kunnen we onderhands al dromen, helaas blijft er van het Spaans nog steeds bar weinig hangen.

Advertenties

2 Reacties op “De B&B Expo

  1. Ga voor Guesthouse …. Minder intensief. Zo heb je tijd over…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s