Der op of der onder

Vorige week zijn we weer on the road geweest en hebben we een bed and breakfast in Vinaros bezocht. De achterbank van de C1 werd neergeklapt, auto vol gepropt en hoppa weer op weg naar Spanje, naar de costa Alzahar getuft.

Behalve de B&B wilde we ook de sfeer van de omgeving proeven. Deze B&B heeft zeer zeker potentie, ligt op een ideale locatie en heeft naast een aantal minpunten, ook een aantal pluspunten. Het grootste pluspunt is dat het slechts 50 meter van de zee verwijderd is. Daar ligt een kleine baai en het grote zandstrand ligt slechts enkele kilometers verderop. Grootste nadeel is, dat één van de kamers die nu verhuurd wordt in het privégedeelte ligt en dat is voor mij geen optie. Dit houdt in dat je de omzet met 3 kamers moet halen. Op zich is dit natuurlijk ook wel een uitdaging voor ons, aangezien wij wel ondernemend zijn, maar (nog) geen ondernemers. We zullen daarom dus ons creatieve brein moeten aanspreken om extra inkomsten te kunnen vergaren.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het woongedeelte is heerlijk ruim en de gastenvertrekken zijn prima, met ieder een eigen thema. De tuin heeft naast een aantal palmbomen, een klein zwembad, een buitenbar, grote BBQ en een plaats met zonnebedjes en een aantal (overdekte) zitjes.

We zijn de afgelopen week druk in de weer geweest met het maken van spreadsheets, waarin we de inkomsten en uitgaven hebben zitten berekenen en op papier zou het met 3 kamers moeten lukken. Morgenavond hebben we de afspraak met de eigenaren staan, om alles door te nemen en te kijken of we eruit kunnen komen. Spannend ……….. Natuurlijk is nog niets zeker, maar we realiseren ons maar al te goed, dat we weer een stap dichter bij ons nieuwe leven zijn.

Vinaros is van oorsprong een klein vissersdorpje, dat uitgegroeid is in  een leuke levendige strandplaats. Je vindt hier geen massatoerisme en als je hier rondstruint, ben je in het echte Spanje. Het doet zeer zeker niet onder aan Andalusië, wat in 1e instantie onze keuze was. Wat ook een groot pluspunt is, is dat het in de wintermaanden geen spookstad is en dat de zomermaanden aangenaam ( + 30 graden) zijn. Het heeft geen boulevard met chinastufwinkels, geen friet van Piet, maar gewone winkels, dorpspleintjes en leuke kunstobjecten en fonteintjes. Voordeel is ook dat de prijsvechters op zowel Valencia als Barcelona (Reus) vliegen en je voor een leuke gunstige prijs tickets kunt kopen. In de omgeving zijn een aantal natuurgebieden, waar al wandelroutes uitgestippeld zijn. En er zijn in de omgeving enkele plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn. Golfbanen zijn in de buurt, nou ja, genoeg te beleven dus in deze nog niet zo bekende omgeving.

Grappig om te melden is ook wel, dat Bram en ik rond 19.30 uur in de stad op zoek waren naar een eettentje en dat alle restaurants nog dicht zaten. De crisis is natuurlijk in Spanje helemaal erg, maar dit was wel bizar. De serveerster van het café zei, dat de keuken pas om 20.00 uur open ging en toen kregen we ook pas de menukaart. We bekeken de kaart  en daarna naar elkaar. Alleen maar broodjes en een paar tapas. De “echte” restaurants openen pas om 21.00 uur en soms staan er gewoon wachtrijen voor een plek op het terras. Stap 1 om extra inkomsten te verdienen is dus, om 19.00 uur een 3 gangenmenu in de B&B.

Nou, wie weet wordt de titel van het volgende blog wel: Wij gaan verhuizen!

Advertenties

2 Reacties op “Der op of der onder

  1. Het ziet er wél gaaf uit hoor. Leuk sfeertje lijkt me. Is er met die kamer in het privé gedeelte, bouwtechnisch niet iets aan te passen dan?
    We zijn benieuwd wat de volgende stap gaat worden ….

    xxx
    Ursula en Raymond

  2. Ja, wij ook. Gevoel is goed, en we voelde ons er al ” thuis” . De 4e kamer ligt midden in de woning en naar boven gaat een open trap. Er valt dus niets aan te passen. Voordeel is dan wel dat het huis vijna net zo groot is, als wat we nu hebben 🙂 We houden jullie op de hoogte!
    X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s