Linkerhelft nog in Nederland, rechterhelft in Spanje.

De tijd vliegt… Als ik op de maandag aan mijn werkdag begin dan is het in no time weer weekend. En de weekenden kunnen nu geteld worden.  We zijn nog 7 hele weken in Nederland en het afscheid nemen is begonnen.  Op het werk ben ik druk met het inwerken van mijn plaatsvervangers. Alles wat je dan nog doet, doe je voor de laatste keer. In huis moeten de kasten nogmaals grondig geïnspecteerd worden. Nog maar een keertje kleding opruimen, want er hangt nog steeds te veel. Hoeveel nemen we mee en wat wil ik echt niet missen. Een rare situatie, emigreren betekent afscheid nemen van het oude leven. Vrienden en familie geven al aan, dat ze je zullen gaan missen, en dat maakt het wel moeilijk. Maar met  Ryanair doe je er net zo lang over als op een slechte NS-dag van Maastricht naar Groningen te reizen. En via internet, skype en met de telefoon kunnen we de lijntjes strak houden.

Naast het afbouwen hier, zijn we in gedachte al aan het opbouwen daar. De website is klaar, de visitekaartjes zijn binnen, de nieuwe paspoorten zijn aangevraagd en het NIE-nummer is vandaag met de post binnen gekomen. Het formulier om in Vinaros alles te kunnen regelen.

Het NIE-nummer aanvragen was ook een echt avontuur. Vorige week waren we naar het Spaanse Consulaat in Amsterdam. Bepakt met het ingevulde formulier dat we op internet hadden gevonden, 2 pasfoto’s, 2 kopieën van het paspoort en 2 aan mijzelf geadresseerde enveloppen. De formulieren waren oud dus ik moest 2 nieuwe formulieren invullen. Natuurlijk in het Spaans. Je hebt maar 1 kopie en 1 pasfoto nodig. Met google-translate bij de hand hebben we het formulier ingevuld. 2x werden we terug gestuurd omdat het niet goed ingevuld was. Dan voel je je weer hetzelfde als dat je vroeger bij de juf je werkje na liet kijken. Het uiteindelijk onleesbare formulier hebben we ingeleverd en een week later, bracht de postbode het gewilde formulier. Het NIE-nummer………….

(aanvulling op het aanvragen van het NIE-nummer: sept. 2013: Het ontvangen NIE-nummer moet binnen 3 maanden geactiveerd worden). Je moet je inschrijven in een Spaanse gemeente. Doe je dat niet, dan wordt het nummer gedeactiveerd).

De Nederlandse instelling hebben we nog… zoveel te doen in nog maar zo weinig tijd…. 🙂

Advertenties

Een Reactie op “Linkerhelft nog in Nederland, rechterhelft in Spanje.

  1. Hallo Anja en Bram, het gaat jullie zeker lukken. Alle stress heeft ook z’n leuke kanten: jullie gaan echt. Formulieren invullen in een vreemde taal klinkt erg bekend in onze oren. De vreemdelingenpolitie in Tsjechie kan er ook wat van!! Heel veel plezier, succes en wijsheid bij alle voorbereidingen. Ada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s