Een beetje voorproeven

Donderdagochtend om 4.15 uur zijn we vertrokken naar casa Amamos en om 22.00 uur hadden we de 1750 km afgelegd. De reis is best wel snel gegaan. Alleen in Luxemburg hebben we een uurtje file gehad. We kwamen aan in het donker en terwijl Bram de deur open probeerde te krijgen, zag ik dat er om de hoek een raam eruit lag. In de kamer stond alles schots en scheef en de conclussie dat er onverwachtse gasten geweest was snel getrokken. Tijd om de auto leeg te pakken en te bedenken waar wij gingen slapen. De volgende ochtend een rondje gelopen en ook hier was de schade groter als de buit. ‘S morgens een beetje aan lopen rommelen en daarna met NIE-nummer naar de bank. Zonder NIE-nummer kan je hier ook geen bankrekening meer openen. Paula was ontzettend aardig en sprak Engels, dus we hadden geluk. Alles werd heel duidelijk uitgelegd en ze had een uur de tijd. Grappig overigens dat een Spanjaard ons Engels hoorde kletsen en dat wij uitlegde dat we graag Spaans wilde leren. Paula zou mijn visitekaartje aan de Spanjaard (M/V?) geven. Met een beetje geluk hebben we ons 1 Spaanse contact gelegd.

De supermarkten hier zijn super! Vooral van de schoonmaakmiddelen ben ik een fan. Chloor en vloerreiniger koop je hier per 5 liter. De antikalk werkt als een speer! Ben je op vakantie in Spanje en ben je de antikalk rommeltjes van thuis zat, neem dan zeker hier een spuitbus KH7 mee. Echt, ineens klopt de reclame op de tv!

Er is hier natuurlijk in en om het huis genoeg te doen. 5 weken heeft het leeg gestaan en ook door de inbraak hoeven we ons niet te vervelen. Maar het is wel geweldig. De zon straalt, de zee klotst op de achtergrond en de palmboom geeft schaduw. Zelfs ’s avonds is het nog steeds korte broeken weer.

De citroenboom zit vol met groene citroenen. Lekker toch, dat het in oktober nog hartje zomer is, de zee nog aangenaam aanvoelt en het op het strand nog op en top genieten is!

Nog een paar dagen en dan gaan we weer richting huis, om daarna voor heel lang in Vinaros te blijven!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s