Het begin is er!

De eerste 14 dagen zitten erop en het is dus weer de hoogste tijd voor een update van het weblog. We beginnen onze draai te vinden en zijn flink in de weer geweest. Natuurlijk met de kamers. Sinds gisteren kunnen we zeggen, dat de Rozenkamer passé is en dat de Schelpenkamer gerealiseerd is. Ik ben niet echt van de kleurtjes, dus dat rode van de rozenkamer vond ik wel heel erg aanwezig. Nu is alles strak, rustig, fris en licht aangevuld met kleuraccenten van lime groen en turkoois blauw.

Echt naar buiten zijn we nog niet geweest. We zijn in de tussentijd al wel vaste klanten bij de Bricorama (bouwmarkt) en de Grand bazaar (Spaanse action, ik moet natuurlijk wel een beetje mezelf blijven). De huiskamer is opgefleurd met een aantal planten en de spulletjes van thuis hebben er onze eigen stempel opgezet. Het is een heuse uitdaging om met spullen van een ander, van de huiskamer een thuiskamer te maken.

Wat ook ontzettend veel tijd kost is het doen van de dagelijkse boodschappen en het koken. Thuis loop je naar de Appie en gooi je het karretje vol. Hier is dat natuurlijk anders, omdat je niet goed weet wat je in je handen hebt. Ik ben  2x de fout ingegaan. Rijst gekookt en volgens mij had ik de Spaanse instructies goed gelezen. Het resultaat was een kleffe brei, die ik zelfs Boullie voor wilde schotelen.  Mijn pasta met roomsaus maak ik altijd af met kruidenkaas. Dit keer was de kaas niet opgevrolijkt met kruidenkaas, maar was het schimmelkaas. Bram lust alles, dus die schoof het naar binnen. Ik zat aan een stokbroodje met gesmolten Goudse kaas die de Lidl gewoon verkoopt. Wat ook wennen is, is dat je geen gesneden groente hebt. Alleen de sla wordt kant en klaar verkocht . Het voordeel is wel, dat het allemaal lekkerder smaakt. Ook het vlees heeft meer smaak. Wat ik hier nog echt mis, is zure azijn. De vinaigrette hier is zout ipv zuur, dus binnenkort maar een poging maken om wijnazijn te maken.

Helaas hebben we nog geen internetaansluiting. Bij navraag blijkt het nog een extra 7 dagen te duren. Dat kunnen we nog wel opbrengen. Daarna wordt het toch wel erg lastig. We zijn druk bezig om via Bookings.com de kamers aan de man te brengen, maar voordat ze ons toelaten, heb je natuurlijk internet nodig.  Dagelijks checken we via de telefoonaansluiting of we al in de lucht zijn en vaak nemen we dan deel aan onze eigen live doctor Phill sessie. Wij krijgen telefoon en hebben een nummer… maar die delen we met Uschi die dagelijks via de telefoon haar wel en wee met een andere Duitse mevrouw deelt.

Boullie heeft het hier ook helemaal naar zijn zin. Zelfs na zijn laatste uitlaatronde wil hij graag op de loungebank blijven liggen en niet naar binnen. Hij ligt lekker te relaxen en geniet van zijn oude dag. Alleen het uitlaten vindt hij niet prettig. De meeste mensen rijden hier naar toe om via het pad naast de zee de hond uit te laten, maar onze vriend vindt de kiezels te vervelend voor zijn poezelige pootjes. Meestal til ik hem op en lopen we naar ons eind punt, waarna hij zelf terug moet lopen. Het strand dat verboden voor honden is, vindt hij wel geweldig.

Het weer is wisselend. Je begint met een trui en tegen de middag is het rond de 20 graden. Als de zon schijnt, dan is het heerlijk en kan de bikini uit de kast gehaald worden. Maar er zijn ook dagen dat het bewolkt blijft of dat het regent. Het lijkt een beetje op de Nederlandse lente. Ik ben wel overgestapt op de meest leuke pantoffels (niet dus) die ik kon vinden. De huizen zijn gemaakt om de warmte buiten te houden en dat lukt aardig. Door de plavuizen vloer is het kil in huis. De thermometer geeft ’s avonds binnen 20 graden aan, maar voor het gevoel is het een stuk kouder. We steken dan de openhaard aan en soms lukt dat binnen een kwartier, maar meestal zijn we een uur verder voordat de fik er goed in zit. Gisteren was het de 2e dag met zware regen. Behalve ontzettend veel nattigheid werd de lucht verlicht door behoorlijke onweer. Het ging er echt flink op los. Tot 2x toe vloog de stroom uit, de satelliet kon ook geen verbinding maken en bij een aantal klappen voelde je de vloer trillen. Behoorlijk scary…

We hebben nog niets om over te klagen………….. genieten van elke dag. We hebben nog geen tijd gehad om te chillen, maar dat zal ongetwijfeld veranderen! We moeten natuurlijk nog de dagtrips en de omgeving verkennen!

Volgende week maandag komt Harold langs en dan zijn we echt starten. Tot die tijd, keuvelen we nog even verder en alles wat vandaag niet klaar is, dat komt wel mañana.

Salud!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s