3 op een rij

Deze week hebben we alle beschikbare bytes bijna allemaal verbruikt. We zijn online & offline goed en veel bezig geweest. De poster voor de vitrinekast bij de poort is klaar. De kamers zijn allemaal op orde en aan de reacties op Facebook te zien, zijn ze allemaal goedgekeurd. Booking.com is in de lucht en nu is het zaak dat we alle foto’s updaten die her en der online te vinden zijn.

Vandaag en gisteren zijn feestdagen in Spanje. Op 6 december wordt Día de la Constitución (dag van de grondwet) gevierd. En 8 december is het weer feest : La inmaculada (onbevlekte ontvangenis van de heilige maagd Maria). Deze waren we even vergeten, omdat wij ook hier in de Sinterklaasmodus zitten. Kerst duurt hier overigens maar 1 dag. Dat heeft als voordeel dat er maar 1x stress is voor het kerstdiner. Oja, en dan is het 28 december ‘Día de los Santos Inocentes’, de Spaanse 1 april uitvoering. Dat wordt dus uitkijken. En dan is er nog één belangrijke feestdag op 6 januari. De meeste kinderen krijgen dan een kado in de schoen. Hierna maakt iedereen zich klaar voor het carnaval. Dat wordt in Vinaròs op Braziliaanse wijze gevierd. 14 dagen lang, staat alles in het teken van optochten, vuurwerk en gezelligheid.

Familiebezoekjes in december bij Casa Amamos

Familiebezoekjes in december bij Casa Amamos

Nog 2 weken en dan is het hier een gezellige bende. Dan komen mijn pa en Miep, Kim en Dion en de kerstspullen deze kant op. Deze paste echt niet meer in ons karretje, dus die worden nageleverd. Daarna komen Purdy en Jessy langs en dan hebben Bram en ik vast kunnen oefenen hoe het is om bijna vol te zitten.We zijn hier nu al weer ruim een maand en het bevalt nog goed. De temperatuur laat ons niet in de steek. Na een paar bewolkte dagen, komt die gele bol toch weer tevoorschijn en in de tuin, waar het windvrij is, is het heerlijk met een topje. Maar er zijn ook dagen dat de zon zich niet laat zien en dat de wind de overhand heeft. Is dat het geval, dan mag de wintertrui hier ook aan. Regen hebben we hier al 14 dagen niet gezien en vooral gevoeld en als je dan op tv de beelden en waarschuwingen voor sneeuwval hoort en ziet, dan is het voor mij niet echt te bevatten. Dit jaar ontbreekt toch wel een beetje de kerstspirit…..

uitslapenAf en toe denk ik wel, dat Bram en ik in een winterslaap zijn beland. Opstaan zonder wekker, naar bed gaan als je moe bent, lekker keuvelen en wat vandaag niet klaar is, dat komt morgen wel. We nemen het er nog maar even van… tot nu toe, vermaken we ons nog en vervelen we ons geen moment.

Maar het is niet alleen maar fun-fun-fun. Bram weet nu hoe het is om een paar dagen met handen vol met purschuim rond te lopen, heeft zich bezeerd tijdens het hakken van het hout. En ik heb kennis mogen maken met het Spaanse lichtnet en heb een flinke opdonder gekregen en last but nog least… er zit al ruim een week een graatje van de ansjovis achter in mijn keel…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s