Domme Nederlanders

domdomJa hoor, ze bestaan en wij kennen ze zelf heel goed. We zijn er gewoon met open ogen ingetrapt. De bel gaat en er staat gascontrole voor de deur. Ze kunnen zich legitimeren en in Spanje ben je verplicht om je gasflesaansluiting te laten controleren en elke slang gaat 5 jaar mee, zeggen ze. Je moet een certificaat hebben voor de brandverzekering.  Mij lijkt het geen overbodige luxe, want al die gasflessen in huis vind ik nogal eng. Dus “Prevención e Innovación del Gas”, mocht bij ons binnenkomen.  Een snelle controle leverde 2 verlopen aansluitingen op, totale kosten € 150,00. Het is gelukkig wel een erkend bedrijf, maar we weten nu beter. Krijg je controle, dan wordt dit van te voren aangekondigd. Dit telt voor alle controles die je kan krijgen, want het schijnt dat er veel “illegaal” gecontroleerd wordt, in veel verschillende segmenten. Bij het bedrijf “Prevención e Innovación del Gas”, zijn enige tijd geleden 25 man gearresteerd, lezen we later op internet. En we hebben nog geluk gehad, sommige bewoners zijn voor duizenden euro’s opgelicht. Nou was de kans klein geweest, dat wij zomaar werkzaamheden voor dit bedrag hadden uit laten voeren.  Nou ja, 2 gaskoppelingen en de slangen zijn vervangen, ze hebben achter het fornuis moeten kruipen, dus het valt mee, maar foei, foei, foei, wat voelen wij ons dom. Rijp voor een uitzending van de Spaanse versie van opgelicht of kassa. Een volgende keer, eerst maar even Google-en.

met Boullie in het mandje

met Boullie in het mandje

Voor de rest niets spannends hier. We hebben fietsen voor de verhuur en ze zijn ingereden. Een half uurtje op de stalen ros heeft me al zadelpijn opgeleverd, maar ik heb voor het eerst sinds 25 jaar weer een eigen fiets, met mandje voor Boullie natuurlijk.

De ontbijthoek

De ontbijthoek

We hadden wel onze 1e boeking via Booking.com. De wekker ging op 7 uur, want alles moest natuurlijk spic en span zijn. Om 11 uur zaten we klaar, want ondanks dat de inchecktijd 14.00 uur is, ze konden natuurlijk eerder komen. Omdat het Spaanse gasten zouden zijn, oefende Bram zich die dag suf op een aantal standaard zinnen en zocht vast uit wat hij allemaal uit moest leggen. Honestybar was gevuld, het welkomspakket stond klaar.. de lunchkaart was aangepast, omdat dus wachten maar. Om 19.00 uur was er nog geen spoor van gasten. Om 21.30 uur een telefoontje van Booking.com, de gasten hebben ivm ziekte geannuleerd en we hoefden geen bookingsfee te betalen. We hebben een goede generale repetitie gehad en we gaan er maar vanuit dat er echt sprake van ziekte was, anders had Booking.com zich wel aan hun eigen regels gehouden (gratis annuleren kan tot 7 dagen). Want om nou je 1e recensie te krijgen, van gasten die niet zijn gekomen, dat lijkt me ook geen goede start.Het weer is hier nog steeds fantastisch. De temperatuur ligt hier tussen de 15 en 20 graden het is hier heerlijk zonnig in de middag. De 15 graden wordt gehaald als de wind harder is, maar in de tuin is het heerlijk toefen. Regen hebben we al een poos niet meer gehad. En ook met de feestdagen ziet het ernaar uit, dat de temperaturen zo blijven.

We willen nog even alle volgers op het blog vriendelijk bedanken voor de trouwe bezoekjes. De statistieken leren dat veel cybervisite krijgen. we zijn al 2739 keer bezocht. En natuurlijk willen we iedereen fijne feestdagen en een verrassend 2013 wensen!

Fijne feestdagen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s