Walk this way – in Vinaròs

Dit keer geen woorden, maar daden… en plaatjes. Het zonnetje schijnt en er staat zelfs in januari nog behoorlijk wat in de bloei, dus vandaag en gisteren hebben we de laptop omgeruild voor de wandelschoenen.

El Jardi de sol de Riu © B&B Casa Amamos B&B VinarosGisteren zijn we de straat van casa Amamos uitgereden en hebben we de auto bij de rotonde geparkeerd. Daar begint de wandelroute El Jardi de sòl Riu. We zijn natuurlijk beginners en vinden 2 km (dus 4 in totaal) al heel wat. Het pad loopt langs de kust en langs het naaktstrand. Veel zie je daar niet van en je kunt natuurlijk altijd ook de andere kant opkijken. En ach.. stel dat het van de zomer 30+ graden is, dan kan je je van je oorspronkelijke pad afwijken een duik in de zee nemen om af te koelen en weer doorwandelen… zelfs als je je zwemkleding niet bij je hebt. Op de hele wandelroute staan een aantal borden met bijzondere planten en je hebt langs de kust een aantal uitkijkpunten. Na 2 km gaat de wegbewijzering nog door, maar wij zijn niet verder gelopen. We zijn immers nog beginners……

L' Ermita Vinaros © Casa Amamos B&B VinarosVandaag zijn we naar de Ermita in Vinaròs geweest. Deze weg moet te fietsen en te wandelen zijn, maar het is een steile klim die op sommige momenten zelfs 10% is.  Je zult begrijpen dat wij weer met de C1 op pad zijn geweest. Ook al kom je hier links, rechts, voor en achter je, sinaasappelbomen en olijfbomen tegen.. het blijft indrukwekkend om ze iedere keer opnieuw te zien. Zeker als je terug rijdt en ook nog het uitzicht op de zee hebt.

De L’ Ermita is een mooi oud gebouw met een gezellige binnenplaats. Het restaurant is dagelijks geopend tot 18.00 uur en op de binnenplaats is het zomers volgens mij ontzettend gezellig. Je kunt daar vandaan naar de kust van Vinaròs kijken.  Voor het gebouw ligt een leuke tuin, waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Het is geen dagtrip, tenzij je op de fiets of wandelend gaat, maar mocht je in de buurt van Vinaròs zijn, dan is het wel een bezoekje waard.Al is het alleen maar om te genieten van het mooie uitzicht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s