scam and fraud en andere vreemde praktijken

Je maakt van alles mee, als je verkast naar het zonnige Spanje. We blijven Nederlanders, dus we gaan het eerst weer over het weer hebben. Na een paar stormachtige dagen is vandaag de rust weer terug gekeerd en hebben we genoten van het zonnetje. Heerlijk, daar doen we het voor. Of het uitzonderlijk is of dat het bij de Spaanse winter hoort, weten we nog niet, maar regen valt hier niet, Bram moet regelmatig het gras sproeien, maar de wind kan toch aardig bepaald zijn voor je dag programma.

De carnaval zit erop en vooral de optochten zijn een belevenis op zich. Een hele stoet dansende mensen trekt langs het parcours en elke groep heeft zijn eigen praalwagen, met daarop schaargeklede dames die natuurlijk ook mee dansen. De ene wagen is nog mooier als de andere!

PeniscolaDit was natuurlijk ook de week dat Mirjam, Ton, Pierre en Dorothé op bezoek waren. Wat was het vertrouwd en gezellig en op mijn vraag of ze op vakantie waren of aan het logeren, konden beide zeggen logeren. Dat gevoel hadden wij ook, alsof we al jaren weekenden samen doorgebracht hebben. met z’n alle zijn we naar Castellon geweest en ook al viel de stad een beetje tegen, het was toch erg gezellig. Over de Delta, Morella en Sorita was de hele groep enthousiast.  En bij de Delta Ebro hebben ze zelf flamingo’s gezien die om vanuit het water omhoog vlogen. De eer van de foto’s komt Mirjam toe. Bizar hoe mooi ze zijn geworden.

delta Ebro

Het was spannend hoe het met het warme water zou gaan, aangezien Simon (met Marijken en 2 dochters) ook een verblijf geboekt hadden. 10 man moesten het water uit de boiler delen en nadat ik Niemand heb ik horen gillen mag ik dus concluderen dat het goed is gegaan.  Met 4 personen op de Burberrykamer is wel heel knus, dus vannacht schuiven de dames een kamertje door.

het-witwassen-van-geld-in-wasmachineWe waren weer helemaal blij met een boekingsaanvraag. Vandaag kregen we een email  van Paul Walker (Paul.qinspectorgeneralofpolice@gmail.com). Normaal checken we nooit e-mailadressen, maar deze email was kort en bevatte al creditcard gegevens en ik vind het vreemd als bedrijven een gmail-account hebben. Na een google actie kwamen we op de site van http://www.bbcanada.com/bb_stay_alert.cfm. Een druk baasje, dat over boekingen maakt, nadat er van zijn creditcard geïncasseerd is, annuleert hij en vraagt hij een stornering.  Met andere woorden, hij doet zijn witte was graag bij de B&B’s over de hele wereld. Eigenlijk sta ik er versteld van, dat je ook dit soort dingen meemaakt. Dat verwacht je toch niet?!? Een waarschuwing dus voor ons en andere B&B eigenaren.

Advertenties

2 Reacties op “scam and fraud en andere vreemde praktijken

  1. Leuke verhalen en informatie Anja wij zelf (familie) hebben een finca in Vinaros ook wij zijn naar de carnaval geweest met onze spaanse buren wat een feest en zeker de parade was estupendo gr Henk
    Kroon

    • Hoi Henk,

      En zoek je tijdens de Fallas ook de zon weer op? Ik heb van Bram begrepen dat jullie elkaar ook op facebook hebben gevonden? Leuk hoor, een buurtman! Je komt vast wel een keertje aan als je weer in Vinaròs bent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s