Heerlijk… het is maart

Morella

Morella

Als je even terug rekent en je ineens realiseert dat we hier alweer 4maanden zijn, dan vliegt de tijd echt voorbij. De Spaanse winter viel tegen. Okay, de temperatuur is niet beneden het vriespunt gekomen, maar na begin januari heeft de wind een hoofdrol gespeeld. De laatste weken spande toch wel de kroon. Sneeuw in Barcelona en in Morella, bizar en ongekend. En 2x in één week tijd, een enorme hoeveelheid regen. En je zult begrijpen dat er hier geen regengoten zijn, geen regenpijpen. Het resultaat was dat onze C1 veranderde in een amfibievoertuig en een flink aantal plassen heeft moeten trotseren.

De rivierbeddingen zijn weer voorzien van een laag water. Aan de andere kant, waar hebben we het over. Sinds november had het nauwelijks geregend. De temperatuur is een paar keer overdag beneden de 10 graden geweest. Dus eigenlijk hebben we niets te klagen. Zeker niet als dit zelfs voor Spaanse begrippen een koude winter is geweest.

Lente in Vinaros @Casa Amamos B&B VinarosDe hoogste tijd om ons voor te bereiden op de lente. In de tuin staan al weer de potjes vol met plantjes in de bloei. De tulpen steken hun kop boven de grond. Zijn het mini-tulpjes of groeien ze in Spanje gewoon anders? In de sinaasappelboom zie ik ook verandering. Zou het de bloesem kunnen zijn? In mijn boompje zitten nog 5 bijna rijpe citroenen, dus ook dat seizoen is bijna voorbij. Pluspunt is wel, dat de verschrompelde olijven, door de regen ineens weer voorzien zijn van een rimpelloos buitenkantje. (Helaas, werkt dit voor de emigrerende 40+ vrouw niet, die buiten in de regen staat….)

Onze wortels komen steeds steviger in de Spaanse grond te staan. De B&B begint te lopen en het sleutelbeheer in Vinaròs en omstreken is ook gestart.

Nog een paar dagen en dan start Las fallas! Een groot feest, dat gepaard gaat met kinderen die een paar dagen lang voetzoekers gooien, gigantische praalwagens, dagenlang kruitdampen en als klap op de vuurpijl, wordt de winnende praalwagen al la publiek in brand gezet. Heerlijk en best wel onverantwoord natuurlijk, om dit gewoon in het centrum te doen. De brandweer spuit de omliggende gebouwen uitvoorzorg vast nat en iedereen kijkt op gepaste afstand toe. Noem me gek, maar heerlijk …. Ver weg van het betuttelende vingertje dat in Nederland altijd zwaait. Er wordt op iedereen een beroep gedaan op zijn gezond verstand. Nee, dit is echt niet te vergelijken met de discussie die nu in Nederland speelt.. mogen we nog ons eigen vuurwerk afsteken. Een voorproefje van Las Falles in Valencia vind je hier. En bij de buren in Benicarló wordt het iets kleinschaliger gevierd, maar is het des al niet te min ook een groot feestje.

Advertenties

2 Reacties op “Heerlijk… het is maart

  1. Je zou er echt jaloers van worden. Zon en aangename temperaturen!! Hier schijnt de zon wel maar het heeft ook nog gevroren – onze tijd komt dan nog. Fijn dat de zaken goed gaan. Prachtig huis heb je in de aanbieding. Spreek je al Spaans? Groeten van een hardwerkende FEM collega, Ada

    • Haha… ik moet nu natuurlijk zeggen: daar hebben ze Spanje voor uitgevonden. Zodat iedereen die zon zoekt het bij ons kan vinden :). Nou, ik heb zeker geen Spaanse talenknobbel. Alleen deze week verheug ik me op de Spaanse les. Het is hier nu vakantie i.v.m. Las Fallas. En ook met de Pasen ligt de boel stil. Die week is het dan ook schoolvakantie. Maar gelukkig is mijn hubby slim en is de helft van zijn kennis ook van mij. Ik doe mijn best, maar ga er van uit, dat ik na de cursus geen Spaans kan praten. Hooguit een beetje in he Spaans poekelen en dat is dan voldoende. Is bij jullie ook alles goed? Groeten van een eveneens hardwerkende immigrant 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s