Ik zei toch .. Heerlijk het is maart!

Terwijl in Nederland de sneeuw nog steeds naar beneden dwarrelt, zegt de zon ’s morgens weer goedemorgen tegen ons, sinds januari was het even weg – het lente gevoel -.. heerlijk.. je hoort de vogels kwetteren,  plantjes verdorren in de potten … het zwembad mag gevuld worden… De terrasjes worden weer gevuld, de mensen zijn vrolijk… Het is weer korte broeken en teenslipper tijd! Yup, het is voorjaar!

Tijdens de wisseling van het seizoen, wordt met Fallas gevierd. In Valencia is het een groot feest, in Benicarló doen ze het iets kleinschaliger. Desalniettemin, is het toch wel behoorlijk indrukwekkend. In de stad staan op 9 plaatsen gigantische beelden. En elk half uur worden er 2 in brand gestoken. Werd bij ons het vuurwerk in Arnhem aan de andere kant van de Rijn af gestoken. Hier worden wat dranghekken op 10 meter afstand geplaatst en iedereen staat erachter. De brandweer koelt de omliggende gebouwen, de boompjes, de lantaarnpalen en de elektriciteitsbedrading. Wordt het te heet, dan doe je een pasje naar achter…. En het gaat gewoon goed! (Ik hou er zo van… zoals ik al noemde in het vorige blog.. hier, in Spanje,  mag je nog zelf nadenken).

Mensen houden rekening met elkaar. Tijdens de Fallas en in het dagelijkse leven. Hier rijden fietsen en lopen voetgangers op de vluchtstrook van de N340. Een alternatief voor de tolweg, waar je 80 mag rijden. Je komt ook regelmatig een fietser op de rotonde tegen die toch echt naar de Lidlle of Simply moet en als er dan geen fietspaden zijn.. dan rij je toch gewoon tussen de auto’s…. Terwijl je in Nederland door de borden vaak de bedoeling uit het ook verliest telt hier: als er een regel aangegeven staat, dan hou je je eraan. Dan is het echt een regel die nodig is.

Nadeel voor ons “nieuwelingen” in Spanje, is dat je niet weet wanneer de winkels open zijn. Gisteren noodgedwongen pannenkoeken met suiker gegeten. Met lege boodschappen waren we op pad, om inkopen te doen … en alle winkels waren gesloten… Denk dat we toch wat vaker naar de Bazaar moeten, om te zien of daar iets aangeplakt staat. Als die dicht zit, dan is het feest!

paaseiMet Pasen start het seizoen. Gezellig dat de Casa dan weer bevolkt is. We zitten dan vol, en voor april zijn de familie bezoekjes ook ingepland. 6 weken lang is de logeerkamer vol. Claar en Suzan komen langs, en Rick en Kim zijn er. Daarna komen pa en Miep en als zij weer vertrekken, arriveren Kimberly en Dion. Raymond en Ursula sluiten de invasie af en dan is het alweer half mei.

Gezellig hoor!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s