Rondje Hermitage Ermita van San Sebastian (Vinaròs) en Font de la Salut (Traiguers)

Als ik aan het hermitage denk, dan denk ik aan Moskou of Amsterdam. Maar ook in een straal van 15 kilometer van Bed and Breakfast Casa Amamos heb je er maar liefst twee.

–       In Traiguera vind je de Font de la Salut. Dit gebouw is mooier als de San Sebastian, maar heeft geen aangelegde tuinen. Wel tref je hier gewelfde bogen, en een waterput aan. Hiervandaan staan wel enkele wandelroutes aangegeven van 15, 7, 3 ½ kilometer en in het hoofdgebouw is zelfs een tourist information gevestigd. Vanaf Casa Amamos is de afstand 14 kilometer. Op weg hiernaartoe zie je langs de weg grote betonnen palen met een kruis.

Traiguera - Font de la Salut

Hermita Traiguera

–       In Vinaròs heb je de Ermita van San Sebastian. Deze ligt 6 kilometer vanaf het centrum van de stad en heeft een grote binnenplaats en aangelegde tuinen. Het uitzicht strekt tot aan de zee en je kunt zelfs ergens Casa Amamos zien liggen. Tijdens de religieuze feestdagen maken de bewoners van Vinaròs regelmatig de klim omhoog. Iets dat ik ze zeer zeker niet na doe. 6 km en dan met een stijgingspercentage van 10%. Op de top staan dan grote paella pannen en het is een groot feest. Je ziet hier een aangelegde tuin, met paden en ze hebben er zelfs een kruidentuin.

L' Ermita Vinaros © Casa Amamos B&B Vinaros

Dus ben je in de buurt en wil je een dag niet naar het strand of wil je een korte dagtocht maken? Bezoek dan beide gebouwen, eet een hapje of drink een drankje in de restaurants. En ook dan heb je een perfecte vakantiedag aan de Costa del Azahar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s