Jottum, wat een gezelligheid

Casa Amamos - Garden -B&B VinarosHet is weer stil in de Bed and Breakfast. Na een week met zijn 9-en in  onze B&B in Vinaròs vertoefd te hebben, is de het ineens weer heel stil. Alle bruine kopjes van de familie Keijzer zijn weer huiswaarts getrokken en Casa Amamos heeft de test goed doorstaan. Ook buiten in de ontbijtcorner kun je met 9 personen barbecueën. En aangezien de ogen en de buiken  niet op een lijn lagen, werd er de 2e dag een indoor BBQ georganiseerd. We hadden deze week 2 verjaardagen in de B&B. Voor de jarige jobjes hingen er een ballonnenslinger aan het balkon. Het zag er feestelijk uit… alleen Boullie vond de ballonnen iets minder. Toen ik hem trillend onder de bank in de strijkkamer vond, dacht ik weer oja.. hij is als de dood voor ballonnen. En door de zon, knapte er met regelmaat een ballon. De volgende keer houden we het weer gewoon bij slingers.

Loungehoek Casa Amamos Nederlandse B&B SpanjeDe loungehoek heeft nu 6 nieuwe kussens en zit er door de neonkleuren gezellig en vrolijk uit. De Neonroze staat nog niet op het plaatje.  Op dit moment is de loungehoek ons favoriete plekje. Het plantje op de tafel heeft een plekje in de schaduw gekregen, aangezien de zon toch wel erg veel kracht heeft. En om nou de hedra in te smeren met zonnebrand, dat gaat me net iets te ver.

We hebben onze laatste kub hout besteld voor de winter. Het is net alsof de haardhoutweergoden weten dat het april is. Bij de bouwmarkten maken de openhaarden, aansteekblokken en andere winterspullen plaats voor het zomergoed. Gelukkig waren we op tijd en konden we onze voorraad nog aanvullen. Je merkt wel dat het minder koud is, en dat de haard niet meer elke avond  aan hoeft. We hebben wel een mooie parasol gescoord en wat leuke planten. Dus bij het zwembad is het nu ook gezellig.

Het zwembad is gevuld en we hebben er chloortabletten ingedaan. Toen die heel snel opgelost waren, zei ik tegen Bram, doe er dan nog maar 2 in. Voorlopig gaat er niemand in plonsen en volgens mij kan er nooit genoeg chloor in zitten. Het resultaat van oude chloortabletten in je water gooien is, dat je blijft stofzuigen. Er ligt een poederlaag op de bodem, die maar niet weg gefilterd kan worden. Hopelijk krijgen we het water snel helder… want anders moet het zwembad weer leeg en kunnen we weer 2 dagen het bad vol laten lopen. Onze Nederlandse hersenen beschikken nog niet over de tropische informatie. Wij zijn geen natuurtalenten als het gaat om het snoeien van palmbomen of schoonhouden van zwembaden.

festa de sant vincentVandaag en morgen is het weer feest FESTA DE SANT VICENT) in Valencia.  Helaas, ik zit nog in de steiger, aangezien wij een lazy Sunday op de agenda hebben staan. Maar wie weet pakken we er nog een glimp op. Volgens mij is dit de parade met de gigantische poppen. En ach, er zijn hier zoveel feestdagen… deze kunnen we nog wel missen. Dit keer weten we wel dat de winkels maandag gesloten zijn. Grappig dat alles op goede vrijdag was gesloten en dat de supermarkten op 1e en 2e paasdag wel geopend waren. Je kan er echt geen touw aan vastknopen!

Ook op 13 en 14 april staat ook in het teken van Festa de Sant Vincent. En op deze dag staat vooral de traditionele zoetigheid op de agenda. Kijk, dat is zeer zeker wel aan mij besteed!

Anja Besselink

Advertenties

Een Reactie op “Jottum, wat een gezelligheid

  1. Het ziet er fantastisch uit zo met de planten en de nieuwe kussens. Het blauw past naadloos bij de kleur van het (zwembad)water. En dan die heerlijke zon … gisteren eindelijk voor het eerste buiten gezeten in de tuin. Geniet dus maar met volle teugen! Ada.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s