Dat geloof je toch niet?

Ons huis in Duiven staat 1 jaar en 1 maand te koop. We hebben trouw meegedaan aan de openhuizen routes en hebben de dag na plaatsing een bezichtiging gehad en voor daarna was het heel stil. Ik snapte er niets van. Het is een schitterend huis waar wij 7 jaar geleden helemaal verliefd op zijn geworden, nadat we het gezien hadden. De ruimte is ongekend voor een huis, onder de 2 ton.

Een paar dagen geleden, kwam er een aanvraag voor een bezichtiging. Half 6 was de rondleiding en om kwart voor 6 kwam het openingsbod. De volgende ochtend om 10 uur was de deal gesloten. Het huis is inclusief inboedel verkocht. En in de mailbox een aanvraag voor een nieuwe bezichtiging. De deal is al gesloten en de overdracht is waarschijnlijk over 6 weken.

Dat betekent dat we de komende weken druk zullen zijn om te kijken hoe we alles gaan regelen. Hier inschrijven, auto verkopen of overlaten schrijven op Spaans kenteken of huren we nog wat kleins in Nederland? Ik moet nog heel erg aan het idee wennen. Fijn dat de hypotheek niet meer betaald hoeft te worden, maar oei, oei, oei… wat vind ik het moeilijk om afstand van het huis te moeten doen. Bram, ja die met zijn praktische instelling, fluit en jubelt door het huis, ik heb me als een struisvogel gedragen, tijdens de onderhandelingen en laat het allemaal over me heen komen.

Bekeuring Spanje

Pa en Miep hebben de reis goed afgelegd. Ook dit geloof je niet. We hebben ze aan het eind van de straat bij 2 motoragenten op moeten halen, omdat ze een bekeuring hadden gekregen en deze niet cash mochten betalen. Op de N-340 mag je dus niet links afslaan en doe je dat wel, dan kom je bijna met politie-escorte aan bij B&B Casa Amamos in Vinaròs J

Dan moet ik nog even vol trots melden, dat Bram en ik een egomassage hebben gekregen. Op het blog van Alex (een Spaanse gast van B&B Casa Amamos) is te lezen hoe aangenaam en huiselijk hij het verblijf bij ons heeft ervaren.Hij geeft precies de sfeer aan, die wij uit proberen te stralen. Fijn om te lezen, dat ook Spaanse gasten, onze Bed and Breakfast waarderen!

DSC06976

Met de trein zijn we een dagje naar Valencia geweest. Als je de regional trein neemt, dan reis je voor € 20,00 retour naar de sinaasappelstad. Het enige nadeel is, dat je om 7.20 uur vertrekt en de trein van 17.00 terug neemt. Het is slim om op tijd aanwezig te zijn, want het is druk op het station. Heerlijk om gewoon in Vinaròs in en uit te kunnen stappen.

En hoe het met mijn Spaans gaat? Ik blijf stabiel, Bram groeit elke week 3 uur. Ja, ik ben afgehaakt. Het wordt drukker met de B&B en ben geen natuurtalent. Dat betekent dat ik vooraan sta om de gasten op te vangen, als ze nog niet gearriveerd zijn. Bram maakt zijn cursus wel af en ik ga na de les, maar bijles vragen aan hem.

9943_4966954015127_1269400957_n

Een van de meest voorkomende zoektermen op dit blog is het weer in Vinaròs. Dus voor de zoekers onder ons: het is lente….. de temperaturen liggen boven de 20 graden en de zon laat de poriën goed zweten. Een koel windje zorgt voor verkoeling en in de avonden is het nog wel wat kil. Mijn favoriete plekje is het luchtbed in het zwembad. Lekker dobberen en dommelen… Heerlijk!

Anja Besselink

Advertenties

3 Reacties op “Dat geloof je toch niet?

  1. Super dat jullie huis verkocht is. Het weemoedige gevoel kan ik me wel indenken. Maar in Vinaros is het heerlijk als ik het zo weer lees. Dat maakt veel goed. grt. Ada

  2. Hallo Anja,

    [http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcROmtrTW5wRMP5L2L6MGQeeduxR-llXU6WKNnE99xtdklh4tPrrkQ]VAN HARTE GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!
    En nog proficiat met de verkoop van jullie huis.

    Hettie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s