Groen is gras

Pa en Miep zijn op de helft van de terugweg en Kim en Dion zijn gisteravond aangekomen. Boullie snapt er niet veel van, iedereen komt en gaat. En zodra er weer verse bekende binnen zijn, wijkt hij niet van mijn zijde. Bang dat ik een keertje wegga.

Beide kwamen met de auto, dus de voorraad kast is vergelijkbaar met het gangpad van de AH. 10 potten pindakaas, 20 pakken senseo, hagelslag, appelstroop, paprikachips, pannenkoekenmeel, grof volkoren brood en oranjeartikelen.

Het gras is deze dagen niet groener bij de buren. Overal is het even groen. Met mijn verjaardag dobberde ik nog in het zwembad en sinds donderdag valt er af en toe een flinke bui en zondag en maandag gaat het stevig regenen. Het is natuurlijk behoorlijk droog geweest de afgelopen tijd, dus we konden het wel gebruiken. Het zwembad is nu tot de nok toe gevuld, de tuinkussens zijn nat, de wegen staan blank. Hagel in de keuken, door de ventilatieschacht. De zomer is deze week ver te zoeken.
Maar vandaag is de lucht weer blauw, de zon schijnt en ook in Vinaròs is een oranje zonnetje. Het komt niet vaak voor, dat het in Nederland beter weer is dan in Vinaròs.

Koningendag in Spanje

Dinsdag wordt hier ook flink Koninginnedag gevierd. Oranje is verplicht, dus de hoeden, boa’s, zonnebrillen en fluitjes etc. liggen klaar. De fotostudio mag weer uit het stof gehaald worden, want er zijn allerlei activiteiten georganiseerd. Bij binnenkomst gaat iedereen op de foto. Good old times – i.p.v. een prinsessenfeestje, gaat het een Royal shoot worden. En gezellig was het. 2 koningsliederen, koekhappen, een oranjekwis en afsluitend een BBQ. Het feest werd geopend met oranjebitter en het uitrollen van de officiële oranje-vlag, ontvangst was met cava. Super georganiseerd!

Anja Besselink

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s