Wat leuk!

Geocaching Vinaros

Kaart met geocatch locaties in de buurt

Ik heb het Geocachen ontdekt en zelfs in de buurt van Vinaros zijn ze te vinden. Als ik de kaart van Geocaching erbij pak, dan gaan we het de komende tijd heel druk krijgen. Even een korte uitleg voor degene die de hype nog niet kennen.

Je maakt een (gratis) account aan bij geocaching aan en je vraagt de locaties op  in de buurt waar je bent of waar je wilt zoeken en je krijgt coördinaten van de vindplaats. Ik heb een free GPS gedownload, aangezien mijn smartphone geen internet abonnement heeft. De coördinaten vul je in en je gaat op pad.

Via een kompas wandel je naar de gezochte bestemming. Deze kunnen overal zijn, in de stad of in een natuurpark etc. Het leuke aan Geocaching is:

 • Je komt op de meest bijzondere plaatsen
 • Je wandeling heeft een doel
 • Leuk voor iedereen, maar zeker ook voor kinderen. Een wandeling wordt interactief.
 • Je schrijft je naam in een logboek en meldt online dat je de catch gevonden hebt en je vertrekt met het “I was here”-gevoel!

Wandeling naar GEO catch vinarosVandaag heb ik dus mijn eerste Geocatch gevonden. Een TB, dat is een doosje waar je iets uithaalt en weer een cadeautje in terug doet. Bij sommige caches zet je alleen je naam op een rolletje papier. Voordat we weer op pad gaan, check ik eerst of er nog iets te vinden is in de buurt.

Van de week kregen we onverwachtse gasten aan de poort. Bram redt zich super met zijn school Spaans en ze zijn ingecheckt. De wekker werd op 7 uur gezet en ik ben in de keuken aan de slag gegaan om eiermuffins te bakken en de rest van het ontbijt klaar te maken. Ik moet alleen nog een beetje wennen aan de Spaanse gewoonte om eigenlijk niet te ontbijten. Een koffie met een cakeje of een klein broodje is ruim voldoende. Bram had dus geluk en kreeg spontaan een ruim ontbijt geserveerd.

Mobiele website B&B Casa Amamos - reserveer onderweg je overnachtingEn ook online is er weer hard gewerkt. Er is nu een mobiele site van B&B Casa Amamos voor tablets en smartphones gelanceerd, zodat je onderweg ook snel een kamer kan boeken en niet de hele site over hoeft te surfen. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de hotelreserveringen online gemaakt worden in een straal van 30 km van de verblijfplaats.

Verder zijn we weer van plan om binnenkort naar ons oude huis toe te rijden om de spullen die naar Vinaròs moeten mee te nemen en natuurlijk familiebezoekjes af te leggen. Mocht de overdrachtsdatum van het huis bekend zijn, dan hoeven we alleen maar op en neer te vliegen voor de handtekening of kunnen we het  hier bij een notaris regelen.

Het  begint nu toch wel krap  te worden met de openstaande reserveringen en de geplande overdrachtsdatum en de kans bestaat dat we anders voor 3-4 dagen met de auto op en neer moeten.  We weten het nu wel zeker… we willen in Spanje blijven, hier zijn we helemaal thuis.
Anja Besselink

Advertenties

4 Reacties op “Wat leuk!

 1. Ik zou het ook wel weten als ik zo’n heerlijk plekje in Spanje zou hebben, maar we gaan jullie stiekem toch wel missen hoor..
  Btw.. die eiermuffins (of oven-omeletjes zoals ik ze noem) zijn hier wel altijd een succes, dus mochten we nog een x die kant op komen… 😉

 2. Het is ook wel heel dubbel hoor, maar hier zijn we helemaal op onze plek. Het huis in Duiven is heerlijk, de buurt gezellig .. maar hier heb je een heerlijk klimaat, de zee, een heerlijke baan en nog zoveel meer. We hebben geen moment hoeven wennen. Beloofd … als jullie “ooit” komen.. elke ochtend eiermuffins 🙂

 3. marielle kersbergen

  Anja tot over een week, kan niet wachten!! eiermuffins jammieeeeee 🙂 succes met de overdracht!

 4. Dank je wel Marielle! Bram enik kijken ook al uit naar jullie komst! Alvast veel plezier in Valencia! Superstad! Ps. Heb je nog iets aan de stadswandeling? http://www.casaamamos.com/valenciastadswandeling/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s