Einde oefening…. B&B Casa Amamos

onbetaalbaarAl met al is ons stagejaar toch wel een bewogen en vooral spannend en verrassend jaar geworden. We hebben ontzettend veel geleerd, meegemaakt en ervaringen opgedaan, die met geen pen te beschrijven zijn. Zoals de creditcardreclame ook aangeeft: onbetaalbaar.

Van het regelen van de internetaansluiting, tot het met handen en voeten communiceren met verschillende gasten tot het verbaasd horen, ja hoor wij spreken Nederlands, de tortelduifjes en het bijhouden van de beoordelingen. De verschillen tussen de nationaliteiten en de onwijs lieve presentjes van de gasten.

rijnmond-radio uitzending-het roer om Bram en Anja SpanjeKlapper van deze week was een radio interview op RTV Rijnmond. We werden vorige week gebeld om ons verhaal in de uitzending te doen. Dit monde uit in een interview van ongeveer 20 minuten. Natuurlijk was Bram – Rotterdammer in hart en nieren – de juiste persoon om tijdens dit gesprek onze ervaringen te delen, over het omzetten van een droom naar een tastbaar iets.

Maak jij het gezelligWe hebben ontzettend veel nationaliteiten over de vloer gehad. Sommige gasten waren erg op zichzelf, andere waren zo open dat er al snel hele leuke gesprekken plaats vonden. Natuurlijk vergeten we de bezoekjes van familie, vrienden, oud collega’s en bekenden niet, die ervoor zorgde dat het even supergezellig en oer-Nederlands was in Vinaròs.

Saving-Memories-ForeverJa, met veel plezier kijken we terug op jullie lange logeerpartijen. Werden Mirjam en Dorothé in februari nog weggeblazen door de straffe wind, in  juli waren de nachten zo warm, dat Dorien, Harold en ik elkaar regelmatig aflosten tijdens onze nachtbraaksessies. Hans-Jorg en Karin die met onze oude buurtjes naar Barcelona zijn geweest. De leuke gezellige bezoekjes van complete  families die een aantal kamertjes gereserveerd hadden. En zo kan ik nog wel even doorgaan. We hebben genoeg herinneringen gespaard om met heel veel plezier aan dit avontuur terug denken.
Stekkereruit

Maar… de stekker gaat eruit. Ook al is van B&B Casa Amamos een winstgevende onderneming te maken. Ook wij hebben te maken gekregen met “ik vertrek-taferelen”. Voor ons viel er niets te kiezen als het om doorgaan ging of verlengen. Door problemen tussen een aantal instanties en de eigenaar van het pand, is het voor ons niet mogelijk om na het uitdienen van het Spaanse contract de werkzaamheden voort te zetten. In september krijgen we nog een aantal leuke gasten en daarna stopt ons Casa Amamos-avontuur.

Aan de ene kant, ontzettend jammer, want bijna iedereen (behalve degene die ons een 4,6 op booking.com gaf) vond dit stekkie de moeite waard om terug te komen. Een stuk of 7 gasten zijn al meerdere keren terug geweest en dat zegt toch wel genoeg. Aan de andere kant, de zomermaanden waren ontzettend zwaar, zoals je hebt kunnen lezen in de vorige blogs . Misschien dat we ooit nog een B&B gaan opstarten, met een ander concept, maar voor nu, even geen gasten, ontbijtjes of dekbedden wassen. 
Logo Hands_in_Spain-CostaAzahar-Spanje

Gaan we terug naar Nederland??? Nee, nog niet. Het is even opnieuw focussen en kijken wat we willen en kunnen en daarna zien we wel, waar we inrollen of wat er allemaal onze kant uitkomt. HandS in Spain gaan we doorzetten en wie weet bereiden we onze diensten daar nog wel uit met andere verrassende projecten. Er zijn een aantal visjes uitgegooid en we zien wel wat de vangst wordt.

rondreis-amerika-west-Nu iedereen terug is van vakantie, gaan wij onze koffers pakken. We reizen in oktober weer naar Nederland en vandaar uit vertrekken we naar West-Amerika om een rondreis te maken. We starten in San Francisco en gaan via Malibu, naar Los Angeles, San Diego en eindigen weer in Las Vegas. Een heerlijk vooruitzicht, want van alleen een strandvakantie worden wij niet echt blij. Ergens half of eind november komen we weer terug en starten versie emigreren 2.0.

Dus B&B Casa Amamos zegt Adios en wil iedereen die ons bezocht heeft, in 3D of online met ons meegeleefd heeft, ontzettend bedanken en HandS in Spain roept Hola! Ons nieuwe avontuur zal zeker niet saai zijn, dus wie weet tot lees!

thanks-strand en zee

 

Advertenties

7 Reacties op “Einde oefening…. B&B Casa Amamos

 1. Hoe veel kan je leren in één jaar? Héél veel dus!
  Een aaneenschakeling van ervaring was het voor jullie, als ik jullie blogs en facebookberichten van het afgelopen jaar op een rijtje zet. Gaaf hoor, dat pikken ze je nooit meer af en zoals je al zei: onbetaalbaar.
  Ik ben echter toch wel benieuwd wat de keuze zou zijn geworden als die problemen tussen een aantal instanties en de eigenaar van het pand, er niet geweest waren …

  Hoe dan ook; wij als ex-gasten van Casa Amamos kunnen volmondig beamen dat jullie het zeer goed gedaan hebben. Iets om trots op te zijn in zo’n korte tijd.

  Anja en Bram, geniet van elkaar, van de reis die er aan staat te komen en van het plannen van jullie nieuwe avontuur. Wij blijven jullie -in ieder geval virtueel- volgen.

  Groetjes en dikke kussen,
  Ursula en Raymond

 2. Siepman-van Eekelen Jacqueline

  Hoi Anja en Bram,

  Wat jammer dat door al die problemen met de instanties het niet doorgaat! Blijft lastig in het buitenland, en dan spreek ik uit eigen ervaring ☺! Maar jullie hebben het in ieder geval wel geprobeerd en dat vind ik wel heel stoer, en jullie zijn doorzetters dus dat zal best wel goed komen. Dus lekker eerst een avontuur in Amerika, en wie weet wat er allemaal op jullie pad komt!
  Een hele goede tijd en veel wijsheid voor de toekomst!

  Groetjes Jacqueline Siepman

 3. Geweldig gedaan! Wat een ervaring. Heel veel bewondering voor mensen zoals jullie die hun hart volgen en durven leven. Ik hoorde eens: het enkelvoud van leven is LEF … en daar hebben jullie, gezien de aankomende plannen genoeg van. Einde oefening? Ik geloof er niks van. Volgens mij is dit nog maar het begin…. Geniet van jullie rondreis West Amerika. Vanaf deze plek hoop ik een klein beetje met jullie mee te mogen blijven genieten! Heel veel succes en ik kijk nu al uit naar jullie volgende belevenissen. Groetjes, Annemiek

 4. Pingback: Kiekjes- en kliekjesdag enzo | Bram & Anja in Vinaròs

 5. Jan Pronk
  30 nov.

  aan Anja
  Hi Anja en Bram,

  Misschien kan je ons nog herinneren.
  We zijn maart 2013 hartelijk ontvangen door jullie en hebben heerlijk bij jullie op de bank een biertje en een wijntje gedronken.
  Toen was er al sprake van de problemen maar duimen tegen beter weten in. Het is helaas niet gelopen volgens jullie droom.
  Wij waren toen op zoek naar een huis om te gaan wonen.

  Wij hebben ons droomhuisje gevonden in Benidoleig.

  Wij wensen jullie alle succes voor een verder leven in Spanje. Begin 2015 gaan we definitief naar Spanje.

  Mochten jullie in de buurt zijn jullie natuurlijk van harte welkom.

  Hasta luego,

  Jan Pronk en Wilma Schaaij

  • Hallo Jan en Wilma,
   Natuurlijk herinneren wij jullie nog. Geweldig dat jullie je droomhuis hebben gevonden. Dus in 2015 gaat het roer voor jullie definitief om. Heel veel succes en mochten we in de buurt zijn, dan komen we zeker nog eens aanwaaien. We zullen zeker nog regelmatig terug komen naar dit fantastische land…. dus wie weet!

 6. Hoi, ik heb je artikel gelezen en wat een super ervaring voor jullie. Die ene opmerking van booking.com, daar zou ik me écht niet druk over maken. Je kan nooit voor iedereen goed doen. Als ze dit lezen en ze lezen 10 of 20 maal dat het een super B&B is, dan gaan ze die éne reactie ook wel nuanceren. Ben benieuwd naar jullie volgende “pop – up” ervaring 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s