Kiekjes, kliekjes & zo

casa-amamos lounge gedeelteEen vreemd gevoel om zo in de laatste 2 weekjes van Casa Amamos te zitten. Het begint langzaam door te dringen dat we nog een aantal nachten gasten hebben en daarna gaat de deur en de poort op slot. Tenzij er nog boekingen bijkomen, hebben we nog 19 nachten logees over de vloer. Sommige nachten zijn het er 3 andere nachten twee of één slapers. Overigens alle reacties die we op facebook en via het blog en de e-mail hebben ontvangen, naar aanleiding van de vorige blog, waren hartverwarmend. Echt super hoe iedereen, die zover weg is, toch met je meeleeft. Ook al zit iedereen 1750 kilometer verder op, echt alleen voelen we ons nooit, dankzij het internet.

yorkVandaag zitten we weer vol en lopen er allemaal Boullies rond. In Spanje kom je vaak Boulliehondjes tegen, maar 3 tegelijk in de Casa dat is wel apart. Onderling begrijpen ze elkaar goed. Ze spelen en weten wat het is en hoe het voelt om een klein Yorkje te zijn.

orb foto

Nederland is op deze periode goed vertegenwoordigd in de bed and breakfast. Met Hans en Denise hebben we een ontzettend gezellige week gehad. Veel samen gegeten, gelachen en gedronken. Nu is Tanja bij ons op bezoek. In 1e instantie bleek ze een week te willen komen, maar omdat wij niet alle nachten ruimte hadden, heeft ze haar verblijf gesplitst en is sluit ze haar vakantie af bij ons. We kletsen en beppen er vrolijk op los. Vanavond gaan we Orbjes fotograferen. Het is net zo leuk als het klinkt. In het donker, je flits aanzetten, foto’s schieten en kijken wat er voor je lens komt. Wikipedia geeft als uitleg dat de lichtbollen, weerkaatsingen van het licht op vocht of stof is. Maar de paranormale omschrijvingen zijn engeltjes. Omdat dit leuker klinkt en ik genoeg gewoon stof gezien heb  en orb leuk genoeg voor engelen naam, hou ik me lievercasa-amamos-cocktails vast aan de 2e omschrijving. Daarna gaan we de flessen leegmaken. Er staan nog een aantal flessen met een bodempje alcohol,  die toch op moeten. Alle kliekjes moeten op… dus wie weet kan ik je straks nog wel een recept geven van een verrassend orginele heerlijke cocktail.

Het weer is overdag nog steeds lekker aangenaam en zit tussen de 25 en 30 graden. De zon laat zich deze week niet hele dagen zien, maar de temperaturen zijn aangenaam. Overdag kun je alle kanten op, het strand, naar Morella, Peniscola, Tarragona of naar het stuwmeer Senia.  In de nacht koelt het nu wel aardig af en zitten we weer rond de 18 graden. Wat ik niet gemist heb, maar wat wel weer nodig is, is om de dekbedden weer in de hoes te stoppen. Het weersbericht in Nederland laat de herfst zien …. Nee, zo slecht is het hier nog lang niet. De zomer blijft hier nog wel een poosje aanwezig. In de ochtend en laat in de avond begint het te fris te worden om met je korte broek buiten te zitten. Binnen is de temperatuur nog constant  27 graden.

insectenIk had dit jaar rekening gehouden met vele verrassende beestjes en veel insecten.  Gelukkig heb ik geen nieuwe beestjes ontdekt. Van wespen en vliegen hebben we weinig last gehad.   Mijn angstige momenten bestonden uit 1 kakkerlak in huis en een spoor van farao-miertjes naar Boullie zijn etensbak. Voor de rest ben ik binnen niets tegen gekomen. Gelukkig maar, want na mijn ontmoeting met die ene kakkerlak zei ik al tegen Bram, nog meer van dit soort ongewenste gasten en ik remigreer!

Deze week is er ook een appartement beschikbaar gekomen voor de verhuur. In Vinaròs ligt aan de noordkant, 50 meter van het strand appartement Blaumar.   2 etages, geheel gemeubileerd, 2 grote balkons met grandioos uitzicht over de zee en 3 slaapkamers. Dus mocht je Vinaròs nog willen bezoeken dan is het hier bijzonder goed toeven! Dus mocht je nog wat extra zonuurtjes kunnen gebruiken, dan kan ik uit ervaring spreken: ook in september en oktober is het nog heerlijk aan de Spaanse Costa.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s