Bij en aftellen

laatste gastenHet zijn rare dagen. We hebben al een aantal keer gedacht dat we onze laatste gasten mochten ontvangen en toch komt er steeds een reservering bij. Komende 4 dagen zijn er weer mensen over de vloer en dat maakt de B&B toch gezelliger.

Toen van de week een leuk jong Nederlands stelletje, na een paar dagen weer uitcheckte, zaten Bram en ik opeens weer alleen op de bank. Een vreemde gewaarwording, alsof we ineens in het script van Home alone zaten.

FC-Barcelona-Ajax-2013Afgelopen twee dagen is Bram de bergen in en de paden opgeweest met Christ, die zich aan het oriënteren is voor een huis aan de Spaanse kust. ’S Avonds zijn de heren de kroeg ingedoken om de wedstrijd Barcelona-Ajax te bekijken. Hier stond het beeld niet op groen, dus iedereen was happy.

heet en koudAan de siësta’s in de middag ben ik al helemaal gewend. Zo rond de klok van 14.00 uur begint het gapen en verlang ik naar een uurtje rust.  Ik ben benieuwd wanneer we in Nederland zijn, de kou deze gewoonte weer onderdrukt of dat we ’s middags ineens plat moeten. Mochten we rond die tijd opstappen.. het ligt echt niet aan jullie, het zit in ons systeem.

Voor iedereen die benieuwd is waarom wij zo enthousiast over deze streek zijn, hebben we een aantal filmpjes en dagtrips van de Costa del Azahar op een rijtje gezet. Eerst zien en dan geloven… dat gaat met deze video’s wel lukken.

Peñìscola

Zorita del  Maestrazoa

Morella

Alle dagtochten op een rijtje

Stranden Vinaros Costa Azahar Spanje

Ondanks dat de temperaturen hier nog dagelijks rond de 29 graden zijn, lijkt het seizoen toch aan zijn eind te komen. De douches zijn weer van het strand gehaald, de stranden zijn rustiger en ook in het centrum is de rust weer terug gekeerd en de supermarkt heeft weer zijn normale openingstijden.  Ik ben mijn korte broek en slippers helemaal beu en heb mijn laarzen en spijkerbroek weer aangetrokken, terwijl Bram nog vrolijk op sandalen en korte broek rond stapt.  Aan alle activiteiten die in Vinaròs en omgeving georganiseerd worden is ook bijna een eind gekomen. In oktober is het weer Columbusdag. Een nationale feestdag waarop herdacht wordt dat Amerika ontdekt heeft.

flamingoOver Amerika gesproken: ons rondreisje begint al aardig vorm te krijgen. We slapen niet onder de golden Gate bridge, maar verblijven 3 nachten in een hotel in het centrum en ook het Flamingo aan de strip van Las Vegas is voor 5 dagen geboekt. Met een zwembad omringd door palmbomen en flamingo’s in het hotel voelen wij ons al snel thuis.  Vanavond gaan we de rest van de rondrit indelen en de overnachtingen boeken.

Na maandag ziet ons leventje er weer totaal anders uit. Dan gaan we al onze spullen bij elkaar harken en met 3 a 4 volle C1-tjes naar Benicarlo.
Vanaf oktober is dat onze thuishaven.

 

Advertenties

3 Reacties op “Bij en aftellen

 1. Nieuwe en spannende tijden breken weer aan. Wat moet je je nou weer van Benicarlo voorstellen nu Vinaros net jullie thuishaven was geworden?Gelukkig ligt het niet ver uit elkaar en is het misschien alleen een kwestie van de juiste recepten voor de alcachofas zoeken en je bent ook dáár weer ingeburgerd 😉

  Eerst maar eens op reis!!
  Succes en veel plezier xxx

  Ursula en Raymond

 2. Lijkt me een heel dubbel gevoel: blijven en afsluiten. Hard gewerkt en starks heerlijk uitrusten met Het vooruitzicht op een fantastische reis. Jullie hebben een uitdagend leven. Groeten enheel veel plezier. Ada

 3. Ja, we hebben er ontzettend veel zin in. Zowel in de reis als het nieuwe avontuur. En wie weet, dat we ooit weer een B&B starten. Alles ligt nog open en dat voelt wel heel fantastisch.

  Groetjes terug aan alle 3!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s