On the road… West-Amerika (San Francisco – Monterey, Hearst Castle, Santa Barbara)

Dit keer is het blog anders dan anders, maar ook een vakantie hoort bij ons leventje. We zijn half oktober naar Nederland vertrokken en hebben Boullie naar zijn logeeradres gebracht en veel vrienden en bekenden gezien. Veel sociale contacten zijn weer bijgewerkt en we waren bijna klaar voor vertrek. Een avond voor vertrek kwamen we erachter dat je een estaformulier moest invullen die min 72 uur voor vertrek ingevuld moest zijn. Geen formulier … Geen reis. Gelukkig zijn we er niet uitgepikt en werd deze binnen een half uur goed gekeurd. Alle regels en controles zijn toch wel behoorlijk overdreven voor ons nuchtere Nederlanders. Bij de douane geen drugshond, maar een brood en fruit hond…. Lange rijen en sacherijnige medewerkers, welcome!

We zitten nu in Santa Barbara en het decor en het landschap heeft veel weg menig Amerikaanse filmsets. Uitgestrekte bergachtige landschappen, leuke dorpjes met karakteristieke huisjes. Het is allemaal verrassend en ook heel herkenbaar. 24/7 heb je het dejavu gevoel. Soms denk je, dat Laura van Little house om THE prairie van een heuvel voor je aan kan komen rennen, dan zie je een verdekt opgestelde sheriff en denk je aan Rosco uit THE dukes, en in San Francisco waan je je in een grote film set….

De reis viel mij ook dit keer weer tegen. Op de tickets staan de reis uren, maar tel er maar een aantal extra bij op, want je reist natuurlijk door een aantal tijdzones. Met mijn jetlag gaat het ook goed! Kom ik normaal ’s morgens niet op gang… De laatste 4 ochtenden ben ik tussen 1/2 4 en 5 uur wakker. Yup, ik ben ineens een ochtend mens!

Alcatraz San FranciscoWe zijn gestart is San Francisco en hebben 3 nachten in het centrum gezeten. Onze 1e must-see tour was Alcatraz. Helaas waren de tickets om 8 uur voor die dag al uitverkocht, maar er waren nog wel kaarten voor de volgende dag. Deze hebben we dus gekocht en we hadden geluk, de volgende dag (woe) waren ze pas zondags weer beschikbaar. We zijn dinsdag via fishersmans wharf naar de Golden Gate gelopen. En via China town naar Union Square waar de cable cars omdraaien. Donderdag de loopschoenen thuis gelaten en hebben we de auto genomen. Aan de boulevard geparkeerd voor $35,- en met de Ferry naar Alcatraz. Een indrukwekkende audiotour. Alle dagen was SF gehuld in een dichte mist. Toen de zon doorkwam, zijn we naar Twinpeaks gereden en hoopte op een spectaculair uitzicht. Helaas… De mist doemde weer op en we konden 10 meter vooruit kijken. Door Japan town naar de painted ladies gereden. Ff een hapje eten en het lampje ging weer uit.

Hearst CastleDe volgende ochtend zijn we vertrokken naar Monterey. Op de snelweg werden we geseind… Er was iets met de auto en de bestuurder naast ons zei, je moet stoppen. We hadden geen idee wat er aan de hand was. Stoppen in de ochtend spits was geen optie, de band was niet lek… Dus we hadden zoiets… Wat dan? Opeens zag Bram het… De motorkap stond open en trilde. We zijn nog 20 mile doorgereden tot aan een tankstation waar we hem weer dicht gemaakt hebben en meteen maar een bak, smerige koffie genomen.

Fishermens wharf MontereyMonterey vonden wij een beetje vergane glorie. We zijn dus via de kustweg naar Hearst Castle gereden. 2 1/2 uur slingerweggetjes en als we de Spaanse bergen niet gewend waren dan zouden wij het ook heel indrukwekkend gevonden hebben. Hearst Castle vond ik zeer zeker de moeite waard. Een leuke rondleiding door een schitterend kasteel in Spaanse stijl met grandioos uitzicht. Wow…. Als je daar toch een B&B zou hebben… Daarna nog 2 1/2 geslingerd in het donker naar Santa Barbara. Dat gaan we vandaag ontdekken. Je kunt inlineskates huren dus wie weet, maken we er een actief uitje van. Aan het eind van de middag rijden we door naar de volgende stop, Los Angeles.

Anja Besselink

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s