What’s up – in Benicarló

zon en sneeuwDe afgelopen 2 weken zijn we lekker druk geweest met van alles en nog wat.Was de temperatuur hier de zondag van ons vertrek uit Nederland nog rond de 30 graden. De dag dat wij aankwamen, hebben we ook de winter meegenomen. De eerste week was er een koude straffe wind, sneeuw in de bergen en een temperatuurdaling van 20 graden! Hoe anders was het vorig jaar, toen we nog tot begin januari lekker in bikini in de tuin konden zitten. Overdag zorgde het zonnetje er deze week wel voor dat het rond de 15 graden is en uit de wind is dat natuurlijk heerlijk toeven. In de avond komen de fleecevesten uit de kast, want ook dan is het hier behoorlijk kil. Ons appartement heeft een heerlijke zonnige tuinkamer, die in de ochtend wordt verwarmd door de zon. Uitzicht op zee, ach ja, er zijn ergere dingen.

friday-happy-hourDe vrijdag nadat we weer in Benicarló waren, was er happy hour, waar iedereen in de omgeving voor uitgenodigd was. Een man (en vrouw) of 20 waren op de tamtam afgekomen en het was een gezellige bijeenkomst. Dit is natuurlijk een leuke manier om mensen te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. We konden pleasure met business mixen, want Brams handige handjes waren tijdens onze afwezigheid toch wel gemist. Hij heeft van de week een aantal ICT problemen op kunnen lossen.

werkzaamhedenVan de week hebben we ook alles doorgesproken over Finca Tierra Roja. Een luxe vakantievilla voor maximaal 16 personen. We gaan hier de verhuur, de reserveringen en de marketing voor verzorgen. Ook ik heb niet stil gezeten, want op de website van HANDS vind je natuurlijk alle informatie over deze vakantiewoning en ook de ICT-helpdesk heeft hier een eigen tabblad gekregen.

zoekresultaat Hands in Spain Google

En Yes, I dit it, ook mijn foto prijkt tegenwoordig op de google-zoekpagina, als je HandS in Spain intoetst. Verder ben ik op dit moment aan de slag gegaan om een eenvoudige website te maken voor iemand hier in de buurt, die een product op de markt wil zetten. Het blijft leuk om een website voor iemand te maken, aan te voelen hoe iemand is en dat dan digitaal vorm te geven. Wordt vervolgd.

Bram plukt olijvenBehalve de sinaasappels, zijn de olijfbomen ook goed gevuld en moet er geoogst worden. Op ons balkon is geen olijfboom te vinden, maar we hebben 2 ochtenden geholpen met het plukken van de kleine bolletjes. Geloof me, als je klein van stuk bent, dan krijg je daar op de vreemdste plaatsen spierpijn van. Het voelde 2 dagen lang aan alsof mijn spieren een stuk korter waren. Achteraf kan ik het wel begrijpen, ik heb natuurlijk staan reiken en op mijn tenen gestaan. Alle olijven zijn echt met de hand geplukt, dus de olie die daarvan gemaakt wordt is natuurlijk van een superkwaliteit.

stoffig boekEn we hebben de studieboeken weer uit het stof gehaald en hebben het Spaans weer opgepakt. Ik ben weer terug bij af, want er is maar bar weinig blijven hangen van hetgeen dat ik geleerd had. We gaan weer huiswerk maken en oefenen, oefenen en oefenen.

Anja Besselink

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s