Wij zijn over (in Lobith)

In dit blog tref je op de volgende pagina’s nog maar weinig informatie aan over het op starten van een Bed and Breakfast en het leven (en werken)  in Spanje. Game over .. voor ons. We pakken de draad weer op in Nederland. Wil je “in sneltreinvaart” ons avontuur lezen, lees dan “Dromen, wensen en werkelijk”. Een kort en bondig weergegeven verhaal, waarin ons avontuur wordt omschreven, ons struikelblok en voor vele interessant, de boekhouding van een Bed and Breakfast.

24 uurNa bijna 2 weken weer in Nederland te zijn, kunnen we zeggen foei, wat zijn we druk. Helaas we hebben maar 24 uur in een dag, maar het schiet allemaal al behoorlijk op. We wonen zelfs al in Lobith. De woning is heerlijk. Grote open keuken, heerlijke tuin, lekker licht, 3 slaapkamers. 1 om te slapen, een voor de kasten en een strijkhok, een washok/opslag en garage. Via de nieuwe buurtjes zitten we tijdelijk op het internet. Het is niet stabiel, maar we zijn we weer in de lucht. We waren thuis in het huis van Harold en de meiden, maar een eigen stekje, met eigen spullen is toch wel heerlijk. Wat een lieverds zijn het toch.

Vrijdag hebben we de sleutel gekregen. Donderdag avond een bed bestelt en deze werd vrijdagochtend geleverd, de verhuiswagen uit Spanje kwam ook op deze dag en de kringloop zou nog wat spullen op halen van de oude bewoner. Toen de vrachtwagen uit Spanje aan was gekomen is hij met ons mee gegaan om een tafel van 2.20 meter uit een stuk van echt hout op te halen. De poten konden er niet af en om die te vervoeren op het dak van de C1 … dat zou echt een attractie geweest zijn. Nou is Bram trouwens al een keer aangehouden door de politie terwijl hij samen met Rick met de scooter een scooter aan het slepen was. De agent moest zo lachen en zei, ik heb een boel gezien, maar dit slaat alles. Ik denk dat de agent er nu een natte broek aan over had gehouden, als plan 1 was doorgegaan. Maar deze oplossing was veiliger.

vrachtauto jjverhuizersMocht je op zoek zijn naar een internationaal transport, dan kan ik je http://www.jjverhuizers.nl aanbevelen. Een leuk stel, dat een super service geeft voor een scherpe prijs. Toen we vanuit de casa naar Benicarló verhuisde, had ik een aantal spullen niet goed ingepakt. De borden, glazen en kopjes hebben ze alles in vloeipapier gepakt. Als ik naar het volgende huis verhuis, dan vraag ik ze zeker of ze onze inboedel naar het volgende verblijf verhuizen.

O ja, vandaag halen we Bram zijn nieuwe scheurmonster op. Rara, wat is het geworden.. yup een zilverkleurige C1. Als je er 5 keer mee op en neer naar Spanje kan rijden, dan is hij zeker goed genoeg om in de Achterhoek rond te crossen. Hij rijdt heerlijk, zit lekker en is bijzonder zuinig. Wat willen we nog meer. Dan zijn er nog 2 linnenkasten, wat lampen en de wasmachine, droger en magnetron onderweg. De komende dagen gaan we nog op zoek naar paraplupluggen, een tv meubel en gordijnrails en de rest dat ik nog impulsief ga aanschaffen. Na vrijdag is alles binnen en dan is het huis compleet. Dachten we dat maandag de bank kwam, bleek deze 13 februari pas te komen. Deze heb ik maar geannuleerd en bestelt in de winkel. Nu komt hij morgen. En dan is het nu wachten op de krantenkoppen van nu.nl. Ik denk dat we na deze 2 weken wel kunnen zeggen, dat Nederland nu uit de recessie moet zijn…. dat hebben we weer goed geregeld!

contrastHet grootste contrast is, in Nederland is het binnen heerlijk warm, in Spanje is het buiten heerlijk. Aan de winkeltijden moeten we hier weer wennen. Hadden we in Spanje moeite met de sluiting tijdens de siësta, op de een of andere manier zit het toch in ons systeem. De containers in de tuin zijn natuurlijk ook weer wennen. Het afval moet weer 2 weken verzameld worden voordat het opgehaald wordt. Maar de prijzen van de meubels maken veel goed. De jabon van de mercadonna pronkt op het aanrecht, de Spaanse antikal staat in het aanrechtkastje, mijn favo ruikende roze schoonmaakmiddel van de Aldi staat er naast. En ook de Spaanse kruiden staan in het rekje. Yup, de balans is gevonden.

Hands in Spain heeft een nieuwe naam en nieuwe eigenaren. Ton en Patty zetten het voort onder de naam At home in Spain. De site is nog onder Construction, maar binnenkort zal hij aangepast te bewonderen zijn. Wij wensen ze heel veel succes en hopen dat ze er net zoveel plezier aan beleven als dat wij hebben gedaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s