Printen, pinten en sociaal goed bezig

boete Nancy frankrijkEr was nog een klein aandenken binnengekomen van onze terugreis uit Spanje. Van de week, viel er een enveloppe op de deurmat, met daarin uiteindelijk een flink dossier. Een absurde boete. Bij Nancy mag je 110 en wij reden na correctie 114. Kosten € 45,00, das een flinke! Ach ja, met Frankrijk gaat het economisch ook slecht, dus we dragen ons ZOAB-steentje bij.

Afgelopen zondag hebben we ons rondje westen weer afgelegd. Super gezellig natuurlijk, al blijft het speeddaten met familie – of vrienden, want het blijven drukke programma’s. Bij Maasstad stonden we geparkeerd en we konden tot 3.15 parkeertijd kopen, aangezien de inhoud van de chipknip ook leeg was. Je voelt hem aankomen…. Alweer een mooie bon, met daarop € 60,- die ze bij ons komen declareren. Welkom thuis! Nou ja, het gaat slecht met de Nederlandse economie, dus ook die rekening betalen we graag… Ik hou maar in mijn achterhoofd, dat we ook hier een steentje bijgedragen hebben aan het herstel van de Nederlandse economie. En warempel… vandaag was op het nieuws, dat we officieel uit de crisis zijn! Het heeft dus toch mogen baten.

Waren we in Spanje niet gewend aan de lokale feesten, ook hier gaat het nog wel eens mis. Dit keer stonden we 1 mei niet voor gesloten deuren bij de Carrefour of Mercadona, nee, in Duitsland lag het winkelleven ook stil. Ook 27 april zit nog niet in ons systeem. En dat terwijl we toch wel van een feestje houden… Nou ja… ooit zal het – ook voor ons- als normaal gaan aanvoelen. Met mooi weer, dan pakken we onze ijzeren ros, gedreven door benzine en schuiven we graag aan op de overvolle terrasjes. Heerlijk het zonnige, zomerse weer!

fanfare lobith -koningsdagOp 26 april werden we toch wel even verrast door het buiten leven. Buiten in de zin van … niet in een stad, maar in een dorp. Om half 10 trok de fanfare door de straat en werd er getrommeld en geblazen. Terwijl Bram normaal de vroege vogel is, wilde hij na een avondje doorhalen even bijslapen… Hahaha… juist, terwijl de fanfare de straat uitliep, kwam hij naar beneden.

Was ik in het begin toch nog wel een beetje sceptisch over het wonen in het achterland, tegenwoordig bevalt het best wel goed. Het enige vervelende is, dat een tripje naar Nijmegen (1 uur) of naar Rotterdam (1 1/2) uur) nu wel behoorlijk lang duurt. Voor de rest, heerlijk scooteren hier, genoeg te beleven in de omgeving en lekker rustig. (We hebben buren hoor – naast, tegenover en om ons heen). Ik denk dat we dat toch wel in Vinarós geleerd hebben. Daar woonden we natuurlijk ook niet echt centraal in de stad en moest je ook altijd wel rijden om ergens te komen.

Maar we kijken wel erg uit naar ons tripje naar de Costa del Azahar. We hebben een super leuk appartement gevonden in Péñiscola. 5 meter van de door ons zo geliefde Middellandse oceaan! Alles is geregeld, het is nu dus weer afwachten.

koe schuurfeestVoor de rest zijn we druk bezig met de voorbereidingen van ons jaarlijkse feest. (Na project X – durf ik de datum niet te noemen -smile). Na de poolparty, het funfood feest, de frietkraam met goochelaar, de tapas met flaminco gitarist,  kunnen we nu we bijna in de achterhoek wonen, gaat het natuurlijk een schuurfeest worden. Koe melken, bierfles golf, geitenkaas…… en natuurlijk brommers kieken. We hebben er zin in en volgens mij gaat het ook dit keer weer super gezellig worden.

Ik ben ook weer volop aan het maken van sieraden geslagen. De laatste trends (Rainbow loom armbanden en fimo klei sieraden vind ik super. Lekker eenvoudig met verrassende resultaten. Ook het pimpen van flessen en potten in brocante stijl is super om te doen. En met mijn letter tik, gaat het binnen nu en komende weken een indoor, walk-through bibliotheek worden in onze woonkamer.

Ben ik nog iets vergeten? Nee, ik geloof dat we weer helemaal bij zijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s