Geen wereld van verschil

strand bij burcht peniscola1Terwijl Spanje en Nederland op dit moment een balletje trappen, kijk ik uit over de Middellandse zee. Van de 2 oude knarren die bij de Muppetshow altijd op het balkon zitten, maakt er 1 een uitstapje om de wedstrijd te volgen, in het omgetoverde Holland House in Calig. Het was een grappig half uurtje om het straatje in Peniscola te observeren. Vaders loopt nog een tandje harder om op tijd bij zijn calig - wedstrijd spanje nederlandbestemming te komen. Mannen die de wedstrijd niet willen/gaan volgen, draaien hun hoofd naar elk tv scherm waar het geluid vandaan komt. Voor mij zatten op het randje bij het strand 3 meiden gehuld in Spaanse vlag klaar voor de wedstrijd. Na 9 uur is het ineens rustig op straat…

strand peniscola spanjeWe zijn nu 2 dagen terug van weggeweest. Sommige dingen waren wat weggezakt. De Spaanse taal, de eetgewoontes, het levensritme met Siësta’s, de zoektocht naar de D.E. Koffie, maar voor de rest is alles weer vertrouwd. Vanmiddag maar weer plichtsgetrouw de siësta ingelast. Na aankomst bij de luchthaven kwamen we meteen weer in aanmerking met het Spaanse wachten tot je een ons weegt.

firefly review huurautoDe huurauto was geboekt bij firefly ( onderdeel van Hertz). Ik kende het bedrijf niet, anders had ik zeker verder gezocht. Dit was het enige bedrijf dat full-full aanbood en alle verzekeringen bij de prijs in had. Je snapt hem al…. Na 1 1/2 uur wachten – 4 man voor ons, waren we aan de beurt en ook bij ons zaten de verzekeringen er niet in. We hebben de extra verzekeringen niet genomen en dan duurt het even voordat je bij het loket weg kunt met een autosleutel. Tip van de dag…. Boek geen auto van firefly.

Hierna zijn we naar Peniscola gereden en de sleutel kon na 17 uur opgehaald worden. Die tijd konden we mooi op het strand doorbrengen. Daarna zouden we op zoek gaan naar het sleutelkantoor. Bram en ik waren een superteam. Hij wist de straat en ik het huisnummer… En laten we de auto bij het strand per ongeluk voor het kantoor gestald hebben. Zo hebben we weer wat verloren tijd ingehaald.

We hebben al wat bezoekjes afgelegd, zijn al naar de bank geweest om onze Spaanse rekening op te heffen en hebben gelukkig nog een paar dagen voor de boeg. Maandag nog een keer bij de BBVA langs en dan is dat ook geregeld. We hebben nog een kijkje bij Casa amamos genomen. Dat staat er erg triest bij. Echt zonde! En voor de rest… Alles is weer helemaal vertrouwd. Verrassend hoe snel je de gewoontes weer oppikt en het Nederlandse leven weer achter je laat.

strand peniscola spanje

Advertenties

2 Reacties op “Geen wereld van verschil

  1. Mooi artikel en vooral goeie tips aanwezig. Vooral die waar je geen auto moet huren lijkt me een zeer bruikbare tip. Groeten yves!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s