Wonen, werken en latten in Portugal

Bram in park Jardim do Arco de CegoWe zijn nu ruim een maand verder en Bram heeft het helemaal naar zijn zin in het verre Lissabon. Het team op het werk bestaat uit een leuke groep collega’s met verschillende nationaliteiten en 26 oktober is zijn 1e echte werkdag. Tot die tijd zitten ze nog in de trainingsfase. Hij kent al aardig de weg (dankzij tomtom) en ook bij de verschillende instanties heeft hij al het e.e.a. geregeld. Hij heeft zijn fiscale nummer binnen en is de trotse eigenaar van een bankrekening, een Portugees telefoonnummer, met ondertussen een simlock vrije telefoon en hij geniet van alle kant en klaarmaaltijden die er te vinden zijn in de Portugese supermarkt. Hij tuft op zijn gehuurde scooter overal naar toe en heeft alvast een persoonlijke OV-chipkaart aangevraagd en ontvangen. Het weer is er nog heerlijk. Vaak komt de temperatuur ver boven de 20 graden uit, alhoewel er nu toch wel af en toe een dagje geen zon is. Op die dagen is het bewolkt en valt er een buitje. In verhouding met het weer hier, is het natuurlijk heerlijk. Ik lag gisteravond te bibberen in bed en het kwam zelfs bij me op, om de winterjas aan te trekken. Misschien moet ik toch maar overwegen om de elektrische deken van zolder af te halen.

Bram in lissabon - lunchenNu Bram zijn eindtest gehaald heeft en hij daar op zijn gevoel daar op zijn plek zit, wordt het tijd voor de 2e fase. Actief op zoek naar permanente woonruimte. 2 sites bieden regelmatig woonruimte aan en er worden hele mooie (dure) huizen aangeboden. Als er zo’n droomhuis voorbij komt, dan begint het wel te kriebelen, om ook snel naar het zuiden te vertrekken. Remax is een groot internationaal verhuurbedrijf en ook op OLX.pt (Portugese Marktplaats) staan regelmatig mooie huizen.

Starbucks LissabonOver de buurt zijn we het nagenoeg eens. Het liefst staat ons huis is Caparica, aan de andere kant van de Taag, in de buurt van het strand of in Almada, bij het pontje. Vanmiddag gaat hij met een collega op pad om het 1e huis te bekijken. Bevalt het huis, dan is het nog even uitzoeken of het openbaarvervoer gunstig is, om naar het centrum van Lissabon te reizen. En dan is het nu zaak om te kiezen tussen luxe (€ 750,00 – € 1000,00) of budget (€ 400,00 – € 650,00). Luxe betekent centrale verwarming of goede isolatie, want net als in Spanje zijn de huizen koud in de winterperiode. Ik weet nog uit die tijd dat we wel eens naar buiten gingen om op te warmen of met een dekbed op de bank zaten.

Probz en ik vermaken ons nog prima. Probz vindt het nog wel vreemd, dat Bram er ineens niet meer is en als ik de kamer uitloop bij vreemde, dan raakt hij wel een beetje in paniek. Als hij een scooter hoort, dan staat hij bij het hek te kijken of Bram er toevallig aankomt. Ik ben weer langzaam aan begonnen met werken, dus ook met mij gaat het een stuk beter. Nog een maand of 2-3 en dan ga ik ook die kant op en met een beetje geluk, kom ik dan in een gespreid bedje….

Wat een heerlijk vooruitzicht!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s