Het is maar waar je gelukkig van wordt

feliz novo anoOok in Lissabon is het nieuwe jaar goed gestart. Beide zijn we het jaar uitgegaan, met een flinke verkoudheid, maar voor de rest loopt alles bijna op rolletjes.

Kleine dingetjes hou je altijd. Dat er de zondag na de kerst een loodgieter nodig was om het riool door te prikken, daar konden we niet om lachen. Om de pijpen te ontzien, hebben Bram en ik beide nu een eigen toilet. Luxe hoor, om je eigen pot op te kunnen eisen. Waar we wel om konden lachen, was dat gasflessen portugalde volgende dag de installateur langskwam om de geiser te maken. Membraan vervangen maar nog steeds was het water lauw en Bram en ik zijn beide wel gesteld op een hete douche. Conclusie was, dat de gasfles leeg was. Dat hadden  we vlot voor elkaar, aangezien hij net 10 dagen geleden was vervangen en we al 4 dagen lauwe douchen namen. Na een speurtocht van 2 uur en 2 huisbezoekjes was dit toch echt de reden. Ergens klopt er iets nog niet, want normaal is het niet om na 10 dagen een lege gasfles te hebben. Behalve dat het prijzig is, is het ook ongemakkelijk om steeds maar met die flessen te moeten sjouwen. Nu is het zaak de oorzaak te achterhalen. Ligt het aan de oude, bejaarde geiser, zit er teveel kalk in de leidingen, is het de combinatie van geiser met mengkraan of douchen we gewoon te lang? Voor onze portemonnee en voor Bram zijn rug zou het wel fijn zijn, als we dit snel op konden lossen.

winter lissabonVia BVN volgen we de weesontwikkelingen in het hoge noorden van Nederland. Pooh, wat is het bagger geweest. Ondanks dat het hier maar 16 graden, overwegend bewolkt en af en toe een buitje geeft, voel ik me toch wel helemaal happy. De kachel hebben we zelden aan en overdag staat de keukendeur open. Het laatste rondje met Probz lopen we zonder jas. En ja, eind februari start hier het voorjaar weer. Ja, dan voel ik me toch wel bevoorrecht.

did itMijn eigen persoonlijke regelneef heeft weer het e.e.a. geregeld. Top hoe Bram zijn weg vindt in dit vreemde land. Engels spreken doen ze in het gezondheidscentrum niet, maar hij heeft toch een huisarts gevonden in het gezondheidscentrum. In Portugal kan je je alleen bij de werkgever ziek melden, als je ook naar de huisarts gaat. Dit was dus geen overbodige luxe. Ook de inschrijving in Charneca de Caparica en uitschrijvingen uit Nederland is helemaal gelukt en over 5 jaar moet hij weer naar het loket om dit opnieuw te bevestigen. En nu is hij weer op pad om zijn adreswijzing bij de financiële instanties door te geven, zodat de post nu ook hier aankomt. Hij kan nu ook belastingkorting sparen door zijn nifnummer op te geven. Bram is dus goed bezig!

Ik ben ook goed bezig, maar dan op een totaal ander vlak. Ik had een klein probleempje en dat is nu ook opgelost. De auto staat op de binnenplaats geparkeerd en de enige manier om hem uit het hek te krijgen is achteruit een druk kruispunt op rijden. Door een hek, met aan beide kanten 10 cm (okay ik overdrijf 20 cm) speling! Ik heb nog geprobeerd de auto op de plaats te keren, maar toen ik vreesde dat de kans groot was, dat hij strak tussen 2 muren zou komen te staan, heb ik hem maar weer op de plek gezet. Zelfs met achteruitrijd sensoren, durf ik het niet aan. Ik heb gewoon te weinig testosteron om goed achteruit te rijden. En om Bram nu elke dag de auto met de neus naar voren in het hek te laten rijden, daar werd hij niet echt blij van. sym alloDus ook ik stap over op de motorscooter. Het was liefde op het 1e gezicht en volgende week ga ik echt kennismaken met mijn Sym Allo 125 cc, met hoog windscherm, grotere bagagedrager, helm en 2 sloten. Super dat je deze hier in Portugal gewoon met je -rijbewijs mag besturen. Gekocht uit de folder en zelfs het mandje voor Probz is in bestelling. Uiteraard heeft Brambo weer zijn big smileonderhandelingstactieken op tafel gegooid en de totaalprijs was €270,00 lager dan ik verwacht had. Maar goed dat ik mijn mond toen even dicht heb gehouden, want ik zou zelf overal lachend, OKAY op gezegd hebben.

So far, so good… dus ja hier worden we gelukkig van!!

Advertenties

Een Reactie op “Het is maar waar je gelukkig van wordt

  1. Superleven hebben jullie!! Ik word bijna jaloers. 2 graden op de fiets vanmorgen; dan is 16 grd. toch veel beter. Grt. Ada

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s