Spring is coming

natte sneeuwTerwijl er in Nederland nog regelmatig natte sneeuw uit de wolken komt, realiseer ik me, dat het hier al aardig lente-achtig begint te worden. De temperaturen varieren tussen de 14 en 18 graden en als ik de weergoden mag geloven, dan gaan we volgende week richting de 20. In huis is het nog kil, maar in de tuin, uit de wind vind ik het in de zon nu al vaak te warm en op het strand kom je nu al de 1e zonaanbidders tegen. Jawel, de 1e bikini´s zijn gespot. En dan vind ik het lang duren voordat de lente echt zijn intrede doet.

icco-watjeTijdens mijn bezoekje aan Nederland, stond ik raar te kijken dat er ´s morgens nog gekrabt moet worden. Wat een bikkels zijn jullie toch en wat ben ik de kou snel ontwent. Ja, je wordt een watje als je dichter bij de evenaar bivakeert.

Togenboog Sevilla

Togenboog Sevilla

We zijn de paden en de lanen ingetrokken en hebben de Algarve en Sevilla bezocht. De Algave (Albufeira en Faro) waren leuk, maar niet speciaal. Wat wel meespeelde was dat het weer aardig was en dat we af en toe hebben we regen gehad en wij het strand en de zee om de hoek hebben, dus daar niet voor komen.

In Faro was niets te

Straatje Sevilla

Straatje Sevilla

beleven. De winkels waren gesloten en wij vonden het een gewone stad. Albufeira is te vergelijken met de Costa Brava… wat absoluut niet mijn favoriete gedeelte in Spanje is. Wat wel favoriet is geworden is Sevilla… wat een geweldige stad en wat een super sfeer hangt er. We hadden geluk, dat dit het 1e weekend was met temperaturen boven de 20 graden en dat er een processie plaatsvond, waardoor iedereen op straat was. Dat maakt het natuurlijk meteen levendig en gezellig. Ook kon je hier op zaterdagavond gewoon shoppen. Ik had geluk… ik heb een nieuwe tas FREGASUELOS-TALCO-1500-MLgescoord EN mijn favoriete schoonmaakmiddel uit Spanje. De roze Talco pronkt in mijn aanrechtkastje. Ja, echt – het was meer dat de moeite waard om met 2 flessen de stad door te sjouwen. Ik snapte natuurlijk ook wel, dat Bram niet de neiging had om de vracht van mij over te nemen. Maar sodeju, wat ruikt dat spul heerlijk. Ik denk dat bezoekers van Casa Amamos die geur nog wel kunnen herinneren.

probzRegelmatig rij ik nog met Probz even naar het strand en afgelopen week waren we ook op pad. Zodra Probz het strandpad ziet, rent hij – huppelt hij – als een lammetje zo blij het pad een aantal keer over. Ook dit keer nam hij een voorsprong. En toen klopte mijn hart in mijn keel. Er reed een treintje over het enkele spoor en Probz stond aan de ene kant  en ik aan de andere kant. Nu luistert hij behoorlijk, maar of hij mijn panische BLIJF ook zou begrijpen, dat durfde ik niet met zekerheid te zeggen. Gelukkig deden zijn oren het goed maar vanaf nu hou ik hem maar op de arm tot we het spoor voorbij zijn.

Bram heeft het nog steeds erg naar zijn zin op het werk en de weken vliegen voorbij. Regelmatig betrap ik me er op dat ik achterloop met de dagen. Als het woensdag is, is het voor mijn gevoel pas dinsdag. Ik verveel me dus nog steeds niet en ik moet ook eerlijk bekennen dat de burnout nog niet helemaal over is. Ik voel me goed, maar merk dat ik nog steeds niet de oude ben. En ook Bram heeft het bloggen ontdekt. Hij geeft je nu via zijn blog tips om je pc in goede condititie te houden.

Het appartement boven ons is klaar voor een huurder en ik heb aangeboden om hier foto´s van te maken. Wat was het leuk om te horen, dat ze zo enthousiast was over de foto´s. Ja, woningen fotograferen dat moeten ze in Portugal nog leren.

Voor de rest gaat alles zijn gangetje. Bram zorgt voor de pesos en ik zorg voor alles dat in en om ons huis is en allebei zeggen we;  life is good!

Life is good

 

 

Advertenties

2 Reacties op “Spring is coming

 1. Lisette Dechering

  Ha Bram en Anja,
  Tjonge, tjonge, wat gaan jullie goed. Heerlijk om het enthousiasme te lezen. Anja, wat kun jij aanstekelijk schrijven. Het is een paradijsje bij jullie en wat leuk dat jullie deze omgeving al goed zijn gaan bekijken.
  Wat zul je geschrokken zijn van het treintje, brrrr ik voelde hier ook de spanning. Je moet er niet aan denken dat hij gewoon door was gerend, maar fijn te merken dat hij toch goed luistert.
  Leuk, zoals jullie de taken goed verdeeld hebben en zo ziet het er ook goed doordacht uit. Fijn hè, dat die lente-zomer toch echt eerder begint dan hier in NL.
  Wij vonden het in Frankrijk qua wonen ook fijn maar wij knapten af op de Franse taal waar we toch meteen iedere week Franse les bijwoonde. Ik sloeg het gewoon niet op en stond steeds met mijn mond vol tanden.
  Wij zijn blij weer terug te zijn bij onze oude vrienden maar missen Ingrid en de kids wel hoor. Zij is echter heel gelukkig met haar nieuwe vriend die ook een fantastische vader voor de kinderen is. We gaan er regelmatig een weekje naar toe en vinden Antoine ook helemaal het einde, echt een lieve schat.
  Geniet allebei verder van al dit moois en we horen graag jullie verhalen want dit is toch echt een succes story!! BRAVO!!
  Liefs van Lisette

 2. Ha Lisette,
  Ja, die vreemde talen blijven lastig. Het Portugees is ook een kwelling om te leren, laat staan om het te begrijpen. Maar tot nu toe redden we ons. Ik kan me voorstellen dat je Frankrijk nog af en toe mist, maar regelmatig die kant op is ook geen straf. Je hebt nu het beste van 2 werelden. En als je elkaar ziet, dan is dat ook weer heel speicaal, die qualitietime met elkaar. Wat fijn dat het met en bij Ingrid en aanhang goed gaat! Uiteindelijk komt alles toch weer goed……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s